· 2019. szeptember 12. 3

MotoGP-gépével motorozott végig a bajnok Tavulliában

Szülővárosában parádézott Rossi

Őrjöngő tömeg várta a „Doktort”, hiszen a helyiek minden pillanatot megragadnak, hogy együtt legyenek a húsz éve az élmezőnyben vitézkedő zsenivel. Rossi nem is hazudtolta meg magát, hiszen néhány órára valódi népünnepélyt varázsolt Tavullia belvárosába.
A bajnok rajongótábora eleve feltüzelt állapotban volt, hiszen most hétvégén jön a MotoGP-sorozat következő futama, a San Marino-i Nagydíj. Nem csoda, hogy mindenki tombolt a városban, amikor meglátták Valét a 46-os rajtszámú Yamaha M1-gyel.

MotoGP-gépével motorozott végig a városon a bajnok

A nem mindennapi program egyébként Rossiék farmjáról indult, ami nemcsak a fenegyerek egykori otthona, hanem itt működtetik a családi motorversenyző-iskolát is. Innen a szőlőtőkékkel szegélyezett mesés vidéki utakon száguldott el az olasz a település központjába, saját bárjához, illetve onnan a misanói pályára.
{{articleGallery[23097].caption}}
Természetesen nem suttyomban zajlott a motorozás, miután az olasz hatóságok engedélyt adtak a körbematricázott gép közúti használatára. A csodás kisvárosban zászlók és kék-sárgába öltözött emberek gyűrűjében parádézott Valentino, s miután mindenki lőtt egy fotót a bajnokról, folytatódhatott a rendhagyó túra. A végállomás a Marco Simoncelliről elnevezett misanói versenypályán volt, ahol természetesen nem maradt el a - nem éppen gyenge tempójú - tiszteletkör sem. Nézzétek csak meg klassz összefoglalót!
Hogy Rossira milyen hatással volt ez a nagy felhajtás, azt nem tudjuk, de ismerve az olaszt, biztosan mindent megtesz majd, hogy most hétvégén, hazai közönség előtt megmutassa, még mindig ott a helye a dobogón.