· 2020. március 20. 3

Ideiglenesen felfüggesztik a vizsgáztatást

Halasztott vizsga

Már most szervezik a munkaidőn kívüli, hétvégi vizsgákat a nyári szezonra, hogy behozzák a lemaradást. A jogsiszerzés mellett a pályaalkalmassági felmérőket is elhalasztják.
- A koronavírus terjedésének megelőzése, az emberi egészség védelme érdekében, a járványügyi veszélyhelyzeti rendelkezésekkel összhangban az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. 2020. március 19-től visszavonásig felfüggeszti a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit - áll a KAVK honlapján.

Szünetelnek a vizsgák, de már tervezik a folytatást

Egyebek mellett a közúti, a vasúti és a hajózási területet is érinti a változás, mi több, kiterjed a pályaalkalmassági vizsgálatokra is. - Lényeges, hogy a befizetett vizsgadíját senki nem veszíti el, a vészhelyzet elhárítását követően díjmentesen vehet majd részt a most lemondott vizsgákon, vizsgálatokon és utánképzéseken - tették hozzá.
{{articleGallery[24866].caption}}
Ezzel párhuzamosan szünetel a személyes ügyintézés, ám telefonon, e-mailben továbbra is elérhető a vizsgaközpont, és honlapjukon is tájékoztatják a nebulókat.