· Képek: Chrobák János · 2017. augusztus 7.

A Chrobák Team kalandjai Mostban

Hazai pilóták az Utánpótlás Eb-n

A forduló ugyan nem számított bele a magyar-szlovák-cseh bajnokság pontállásába, hazánk ifjú motorosai azért itt is kipróbálták magukat az erős, nemzetközi mezőnyben.
- A versenyhétvége előtti csütörtök és péntek elég hűvösen telt, esett az eső, ennek ellenére tudtak gyakorolni a gyerekek, amire szükségük is volt, tudniillik ismeretlen volt a pálya számukra. Összességében elég gyorsan belerázódtak - mesélte a csapatfőnök, Chrobák Jani a versenyhétvége után.
{{articleGallery[14836].caption}}
- Főként a cseh bajnoki futamot céloztuk meg - folytatta, - viszont emellett itt versenyzett az Európa-bajnokság színe-java is, ezért úgy döntöttünk, ott is indulnak a Mini GP Stock kategória magyar versenyzői. Nagy Attila Mini GP PRO géposztályban állt rajthoz 140 köbcentis motorjával. Tudni kell, hogy ebben a kategóriában 150 köbcentis motorok is mehetnek, így Attilának az erősebb motorok között kellett helytállnia. Attila a szombati futamon egy jól elkapott rajt után stabil, magabiztos motorozását sajnos egy szerencsétlen elcsúszás követte, aminek következtében elhajlott a fékkarvédő, és nem lehetett rendesen fordítani a kormányt, így nem tudta folytatni a versenyt. Sajnáltuk, hiszen ismeretlen pályán gyönyörűen motorozott, ugyanakkor jó hír, hogy szerencsére nem esett komolyabb baja a bukás során.
{{articleGallery[14843].caption}}
Csapatunk legidősebb versenyzője - a maga 11 évével - másnap reggel ismét pályára lépett, jó rajtot követően szépen tartotta a helyét, azonban három körrel a vége előtt sajnos történt valami a motor elejével, és Attila kicsúszott a pályáról. Nem tudott felállni, térdét fájlalta, piros zászlóval le is intették a futamot. Egy közeli klinikára szállították versenyzőnket, ahol megröntgenezték, majd bekötötték a térdét. Szerencsére nem szenvedett komolyabb sérülést, de feltétlenül pihentetnie kell 1-2 hétig, tehát most egy nyaralással egybekötött felépülés vár rá.
{{articleGallery[14839].caption}}
Farkas Kevin Mini GP Stock-versenyzőnknek is sikerült hamar kiismerni a cseh pályát. Honda NSF100 motorjával az Európa-bajnokság keretein belül is rajthoz állt, szombaton - feszített tempóban - két időmérőt és három futamot teljesített. Az EB keretein belül kétszer lépett pályára, az elsőn sikerült neki negyedik helyen célba érni, a másodikon pedig az ötödik helyen haladt át a célvonalon. Emellett a cseh bajnokság szombati futamán szintén az ötödik helyért járó 11 pontot gyűjtötte be. Vasárnap a bemelegítő edzések után egy Eb-megmérettetés és egy cseh bajnoki futam maradt hátra, ahol az Eb-mezőnyben ismét az ötödik lett. A cseh bajnoki futamon sajnos motorhiba miatt a bokszutcába kellett jönnie, ami után ugyan tudta folytatni a versenyt, de így a hetedik helyre esett vissza.
{{articleGallery[14840].caption}}
Vincze Martin szintén Mini GP Stock kategóriában képviselte a csapatot. Szombaton Martin csak a cseh bajnokság futamán állt rajthoz, ahol harmadik helyről indulva nem is engedett senkit maga elé, így dobogós helyen intették le, másnap pedig Kevinhez hasonlóan egy Eb- és egy cseh bajnoki futam várt rá. Az Eb-mezőnyben Martinnak nem úgy jött ki a lépés, ahogy eltervezte, és a hatodik helyen végzett. Ezután következett a cseh bajnoki, ahol felszívta magát és egy jó rajtot követően vezette a versenyt, végül folyamatosan csatázva ezúttal is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
{{articleGallery[14841].caption}}
- Színvonalas rendezvényen vehettünk részt, a gyerekeknek nagyon tetszett az új Most-i pálya. Parádésan szerepelt csapatom három versenyzője, bebizonyították, hogy igenis van helyük a nívós, külföldi mezőnyben. Amit kértem tőlük, teljesítették, úgyhogy elégedett vagyok az eredményekkel.
{{articleGallery[14844].caption}}
Következő versenyünk szintén Csehországban, Vysoke Mytóban lesz augusztus 20-án, bízom benne, hogy hasonló vagy még jobb eredményeket tudunk elérni. Ott már több pilóta áll rajthoz a csapatból, hiszen lesz PW50 és Ohvale kategória is, így teljes létszámmal pályára léphetünk. Azt a helyszínt a gyerekek többsége már ismeri, azonban közülük sokan kategóriaváltáson után érkeznek ide, szóval lesz mit tanulniuk. Nagyon sajnálom, hogy a szlovák és magyar szövetség döntése alapján az elmúlt hétvége nem volt a bajnokság része, de így is elégedett vagyok, mert a fiatalok sokat tanultak az új pályán futott edzés- és versenykilométerek során - foglalta össze a hétvége tanulságait Chrobák.