Se szeri, se száma a testünket hidegben is melegen tartó ruháknak, nem meglepő, hogy sokan még a decembertől márciusig tartó téli időszakban is motorral közlekednek.

Motorozz időjárásálló szerelésben!

Felkészült a „szezonra” az RMC Motor is, mely hosszú ideje forgalmazza a legkülönfélébb ruházati termékeket, és felkészült eladóiknak nagy tapasztalatuk van a témában, arról nem beszélve, hogy az abroncsválasztásban is tudnak segíteni neked.

Szakértőjük a kezeknél és az ujjaknál kezdi a felsorolást, tudniillik ezek testünk talán legérzékenyebb pontjai. Védelmükben vegyetek kifejezetten téli használatra tervezett kesztyűt, és elsősorban olyanban gondolkodjatok, ami amellett, hogy vastag, masszív protektorokkal is kiegészített. A törökbálinti cég jó tapasztalatokat szerzett a Grand Canyon termékekkel, nektek is ezt a márkát ajánlja.

tippek-teli-motorozashoz
Jó szellőzés és fagyos időben is hatékony szigetelés jellemzi az igényes télikabátokat. Az a legjobb, ha technikai pólót és nadrágot is vesztek a ruha alá, továbbá maszkot is húztok, így sem alulról, sem felülről nem juthat be a huzat

Megéri beruházni olyan felszerelésbe, ami nem engedi kihűlni végtagjaitokat. Az Oxford fűthető markolatot az RMC-nél be is szereltethetitek, a B-Star és Louis univerzális kézmelegítőt pedig saját magatok is pillanatok alatt felhelyezhetitek a kormányra. Ha már a végtagoknál tartunk, a robogósok szerezzenek be lábzsákot is, mert ez felfogja a menetszelet, és nem engedi, hogy bejusson a hideg a bokátokhoz, lábfejetekhez és lábszáratokhoz.

tippek-teli-motorozashoz
Napjainkban – az enduró- és krosszgumik mellett – elérhetőek kimondottan téli anyagkeverékű abroncsok is, melyek kevésbé érzékenyek a hidegre és a legcudarabb napokon is jobban tapadnak, mint a hagyományos köpenyek. Ilyen például a Heidenau K66 is, amit megannyi futár használ ősztől tavaszig

Roppant fontos, hogy hordjatok motorozás közben vesevédőt, és húzzatok neoprén izületmelegítő protektort is, utóbbiból a B-Star igazán kedvező áron elérhető termékével biztosan nem lesznek rossz tapasztalataitok!

Ha komolyan gondolod a téli motorozást, használj szezonhoz illő abroncsot! Ez az autók téli köpenyeihez hasonlóan speciális, lamellás szerkezetű mintázatú, hogy csúszós útfelületen is szavatolja a magabiztos oldaltartást és erőátvitelt. Természetesen az RMC-nél is vehettek kimondottan téli körülményekre fejlesztett motorgumit, mi több, az áruház mellett található szervizben gyorsan és kedvező áron fel is szerelik a motorra.

Olyan kabátot, nadrágot válasszatok, ami nem nélkülözi a védőbetéteket és a thermobélést, s akkor jártok a legjobban, ha Cordura, azaz nylonszállakból álló, poliuretánnal bevont anyagból készült a cucc külső felülete. Ilyenből többet is találtok a B-Star választékában, ráadásul háromrétegű kialakításuknak köszönhetően garantáltan nem fáztok majd bennük. Igaz, szükségetek lesz valamilyen spéci aláöltözőre is, különben megizzadhattok, ami szintén megfázáshoz vezethet. Az egyszerűbb, megfizethető kategóriába tartoznak a Brubeck Dry termékei, emellett kapható thermoaktív, azaz hőtartásban is erős technikai alsóruházat, ilyen például a Brubeck Coller vagy Merino, valamint a kedvezőbb áron elérhető Sesto Senso és Radical egy-egy összeállítása.

tippek-teli-motorozashoz
Aki még nem használt maszkot, kendőt, nyakmelegítőt vagy csősálat, nem is hinné, milyen sokat számít a test melegen tartásában szeles, hideg időben

Számítsatok arra is, hogy a kitartóan hulló csapadék ellen nem védenek az impregnált ruhadarabok vagy a bőrcuccok, magyarul legyen nálatok valamilyen esőruha is. Jó választás lehet a B-Star és Oxford márkájú esőkabát, esőnadrág és kezeslábas, és fontoljátok meg a cipőre felhúzható esőcsizmát is!

Végezetül arra hívta fel a figyelmet a bolt szakértője, hogy esőben és/vagy hidegben bizony gyakran bepárásodik a sisak plexije, ami igazán bosszantó és veszélyes jelenség. Ennek kivédésére szolgál a Muc-Off páramentesítő folyadék vagy a páramentesítő fólia. Bármelyikre szavaztok, garantáltan nem jártok rosszul, hiszen gyorsan és egyszerűen megszabadulhattok a zavaró páralecsapódástól.