Csütörtökön a Papp László Budapest Sportarénában kerül sor a 2017-2018-as FIM X-Trial világbajnokság zárófutamára. A tervek szerint itt adták volna át a bajnoki címet, ami nem mást illet, mint a 12. trófeáját begyűjtő Toni Bout, azonban kiderült, hogy a pilóta sajnos nem lesz jelen az eseményen. A Repsol Montesa Honda csapat sajtóközleményéből kiderült, hogy Bou a múltkori balesete következtében még mindig hátfájástól szenved, így egészségi állapota nem engedi, hogy rajthoz álljon a világbajnokság zárófordulóján.

toni-bou-xtrial-17638
Az X-Trial-vb párizsi összecsapása után Toni Bou úgy érezte, romlott az állapota, s kezelőorvosai azt tanácsolták neki, ne feszítse tovább a húrt
Miként fogalmaztak, a versenyzőnek nagy erőfeszítésébe került a legutóbbi forduló is, ahol bezsebelte a győzelmet, ám ez sajnos azzal járt, hogy állapota tovább romlott. Azóta orvosai folyamatosan figyelték őt, s együtt hozták meg azt a döntést, hogy jobb lesz, ha kihagyja a zárófutamot. - Nagyon sajnálom, hogy nem tudok részt venni a budapesti versenyen, de nem maradt más választásom – nyilatkozta Bou.