· 2018. június 5. 15

Elkezdődött a Top Gun 2 forgatása

Maverick újra nyeregben

Igaz, eltelt harminckét év, de végre érkezik a legendás film második része. A környezet modernebb, a technika változott, ám a menő járgányok természetesen még mindig szerves részei a történetnek.
A nyolcvanas évek egyik legmeghatározóbb mozija kétségkívül a Top Gun, ami egy pillanat alatt beindította az akkor már néhány filmet maga mögött tudó Tom Cruise pályafutását. Ki ne emlékezne a film egyedi hangulatára, a vadászgépekre, no és persze a korszak superbike-jára, a Kawasaki GPz 900R-re, amivel Maverick száguldozott?! Noha a rajongók azóta is várták, hogy esetleg érkezik a folytatás, erre több mint három évtizedig nem került sor. Nemrégiben azonban hivatalosan is bejelentették, hogy itt az idő, elkezdik a Top Gun 2 forgatását. Cruise az eredeti karakterét játssza majd, ugyanakkor a téma és a környezet némileg változik.
A Daily Mail és a TMZ.com által készített felvételen látható, amint Tom Cruise saját maga üli meg a Kawasakit az egyik motoros jelenetben
A kiszivárogtatott információ szerint a történet középpontjában a drónok térnyerése és a pilóták helyzete, illetve szükségessége áll majd. Szerencsére a motorkerékpárokat most sem vették ki a sztoriból, sőt a hagyományokhoz hűen ezúttal is egy Kawasaki nyergében láthatjuk majd a főhőst, ezúttal napjaink legizmosabb kétkerekűjére, a Kawasaki H2-re esett a választásuk. Nem kérdés, hogy a brutális fenevad méltó utódja lesz az „öreg GéPésZnek”, s ugyanolyan jól mutat majd, mint elődje. A filmet bő egy év múlva, várhatóan 2019 júliusában kezdik vetíteni a mozikban.