Januárban elsők között számoltunk be róla, hogy tűz ütött ki a 2200 méter magasan fekvő, osztrák Top Mountain Motorcycle Museumban. Olyan intenzíven terjedtek a lángok, hogy hiába reagáltak villámgyorsan a tűzoltók, csak azt tudták megakadályozni, hogy átterjedjen a tűz a közeli éteremre és felvonóra. Mire kiérkeztek a szakemberek, gyakorlatilag az egész épület lángokban állt. Közel nyolcvanan dolgoztak a lángok elfojtásán, ám így sem tudták megmenteni a felbecsülhetetlen értékű motorokat.

Idén újra kinyit a legendás motormúzeum

Öröm az ürömben, hogy volt tűzjelző a múzeumban, így a két bent alvó ember időben felébredt és kimenekült a lángok elől. A 2016-ban épült, 3000 négyzetéteres épületben több mint kétszáz veterán motorkerékpárt és autót tároltak, de mivel a szerkezet fából volt, a tűz rendkívül gyorsan terjedt, így gyakorlatilag az összes két- és négykerekű a lángok martalékává vált.

Márciusban a tulajdonosok, Attila és Alban Scheiber már bejelentették, hogy mielőbb szeretnének ismét kinyitni. Ráadásul kihasználják az alkalmat, és nagyobb területen még szebb formában építik újjá a létesítményt. Ez kissé túlzó ígéretnek tűnt akkor, ám néhány napja megerősítették, hogy remekül haladnak, s a tervek szerint november 18-án ismét fogadhatják a látogatókat. Az új épületben bárki ráülhet a kiállított vasakra, sőt „más meglepetésekkel is készülnek” – írták közösségi oldalukon. Kíváncsian várjuk, milyen lesz az újjáépített és modernebb formában megépített múzeum, mely ezek szerint már idén ősszel fogadhatja a látogatókat.