- A 2012-es idényben több helyszínen is kipróbálhatták magukat a versenyzők, ha jól tudom, külföldi pályákra is ellátogatott a bajnokság. - Így van, az ausztriai Lunzban, október 28-án fejeződött be az XLavina Kft. által támogatott, összesen nyolc versenyre tervezett sorozat. Színes szezont zártunk, hiszen négy osztrák (Raglitz, Salzstiegl, Lunz-Bachner és Lunz Enöckl), három magyar (Nógrádsipek, Keszthely és Mosonmagyaróvár) illetve egy szlovák (Nitra) helyszínen jártunk. Nagy bánatunkra a keszthelyi és mosonmagyaróvári versenyek - technikai okok miatt - elmaradtak.

trial xlavina

- Milyen tervekkel vágtok neki a 2013-as évadnak? Terveink szerint az idei szezont a 2012-es szabályrendszerben bonyolítanánk, melynek megszervezéséhez komoly segítséget várunk a sportágért felelős hivatalos szervtől (MAMS), ugyanis a triálsport körül kialakult helyzet miatt lemondott Király Árpád szakágvezető, így most versenyzők között is nagy a bizonytalanság. Reméljük, hogy a Motorsport Szövetség kiemelt figyelmet szentel a triálosokra, hiszen népes és aktív versenyzőgárdát tudhatunk magunk mögött. Ugyanakkor köszönettel tartozunk Roland Georgieff (Triálbazsi) egész évben nyújtott segítségéért, önzetlen munkájáért és persze kiváló fotókért, melyekkel a bajnokságunkat segítette, népszerűsítette. - Kik voltak a sportág legjobbjai az elmúlt évadban? A legeredményesebb versenyző (piros nyomvonalon) Lenner Tibor (Beta) volt, letaszítva trónjáról a többszörös magyar bajnok Dobor Sándort. Tibor a Triálbazsi jóvoltából szorgosan gyűjtögette pontjait, és egy versenyt kihagyva is magabiztos győzelmet aratott. A következő kategória (kék nyomvonal) győztese Szita Viktor (Ossa), aki a 2013-as szezonban üldözőbe veheti a győztest - reszkess Tibor! :) A sárga kategória legfelső fokára az osztrák-magyar Ortner Georg (Ossa) állhatott fel. A kezdők között egy épített motor nyergében Horváth Tamás érte el a legjobb eredményt.

trial xlavina

- Apropó kezdők: mennyire nyitott a bajnokság, miként próbálhatja ki magát, aki kedvet kapott ehhez a lélegzetelállító hobbihoz? Mivel a többi motorsporthoz viszonyítva ez egy szerényebb anyagi költségvetésű bajnokság, szívesen várjuk versenyzők vagy csak magukat próbára tenni szándékozó kezdők jelentkezését - részünkről minden segítséget meg fogunk adni, hogy belekóstolhassanak a gravitáció megcsúfolásába... Alsó- és felső korhatár nincs, aki elég kurázsit érez magában, azt szívesen látjuk közöttünk!

trial xlavina

A 2012-es XLavina triálbajnokság kategóriánkéti végeredménye: Piros kategória: 1.Lenner Tibor 2.Dobor Sándor 3.Farkas Attila Kék kategória: 1.Szita Viktor 2.Farkas Zoltán 3.Szalóki István Sárga kategória: 1.Ortner Georg 2.Nagy László 3.Pál András Fehér kategória: 1.Horváth Tamás 2.Nagyfejeő Péter 3.Rónaszéki András