A Daytona különösen fontos gép a Triumph életében, hiszen számos szupersport bajnoki cím fűződik a nevéhez, emellett a motorosok körében is valódi ikonnak számít.

Új Daytona érkezik augusztusban

A szűkszavú sajtóközleményben csak a legfontosabb paramétereket árulják el az újdonságról, így megtudhatjuk, hogy Európának és Ázsiának egyaránt összesen 765 darab jut majd belőle és ugyanennyi készül az Észak-amerikai piacra is. Motorja ugyanaz a 765 köbcentis, soros, háromhengeres, amit - kizárólagos szerződés keretében - az összes Moto2 világbajnoki sorozatban induló pilóta is nyüstöl ebben az évben. A teljesítmény- és nyomatékadatok nem nyilvánosak, de látva, hogy a Moto2 gép idén sebességrekordot futott és 300 km/óra feletti tempót ért el Misanóban, sejthető, hogy a megvásárolható változat is faképnél hagyja majd a hatszázasokat.
uj-daytona-erkezik-augusztusban-22692
Így fest lecsupaszítva a Triumph 765 Moto2 versenygép, és a rajzok alapján hasonlít majd rá az új Daytona is
Mivel a Daytona Moto2 765 Limited Edition a márka csúcsmotorja lesz, ezért valamennyi szempontból a maximumot nyújtja majd - erre utal a versenymotortól származó váz, és minden bizonnyal a biztonsági, valamint a vezetéssegítő felszerelések, továbbá a futóműalkatrészek is a prémiumszegmensből származnak majd.