Fordulatokkal teli, regénybe illő történet a Malagutié. A gazdasági világválság után, 1930-ban alapított vállalat kiállta a történelem viharait, és bár az utóbbi években megtört a lendület, a KSR segítségével most újra fejlődik az itthon is elérhető márka  és új modellekkel lepi meg a rajongókat.

Vadonatúj motorok a Malagutitól

A Malaguti történetéről még többet megtudhatsz korábbi, átfogó anyagunkból, ám most inkább a jövőbe tekintünk, ugyanis újabb fontos mérföldkőhöz ért az észak-olasz vállalat. Új videósorozatban mutatják be a tervezők, mérnökök, hogy mire készülnek a következő esztendőkben:

A jobb alsó sarokban a kis fogaskerékre kattintva elérhető a jó minőségű, magyar felirat a videóhoz

Érdekesség, hogy szakembereik egy része azért került a Malagutihoz, mert anno, tiniként rajongott a cég sportos robogóiért, vagy éppen azzal motorozott, mint Olivier Murro vezető tervező is. Jó látni, hogy milyen szenvedéllyel mesélnek az egykori és a most készülő motorokról, ami egyben garancia rá, hogy tényleg szívvel-lélekkel dolgoznak a jövő Malaguti modelljein. Kezdetben főként városi, belépőszintű motorok látnak majd napvilágot, de azt is leszögezték, hogy nagy teljesítményű, sportos gépekkel is készülnek, melyek oly naggyá tették a vállalatot a huszadik század második felében.

Magyar vonatkozása is van a Malagutinak, hiszen Talmácsi Gábor az ő gyári alakulatukban versenyzett 2004-ben, s akkor figyeltek fel rá a topcsapatok. Így került egy évvel később a KTM-hez, majd az Apriliához, mellyel világbajnok lett

Kíváncsian várjuk, milyen motorok érkeznek Bolognából, de az mindenesetre már most örömteli, hogy a Malaguti nem tűnt el a süllyesztőben – több más olasz márkához hasonlóan –, hanem folyamatosan fejleszt, hogy új motorokkal nyűgözze le az olasz vasak rajongóit.