Éppen néhány napja adtuk hírül, hogy a Vadászegylet és a MAMS már közösen keres problémát a terepmotorosok, erdőjárók okozta problémára, s abban minden érintett egyetértett, hogy a legális, kijelölt endurópályák elterjedése jelentheti a kiutat az áldatlan helyzetből.

Enduró- és krosszpálya épül Újudvaron

Nos, a zalai csapaton biztosan nem múlik, hogy problémamentes legyen a természetjárók és a motorosok viszonya, ugyanis éppen napjainkban építik új krossz- és endurópályájukat. Az Újudvari Sportegyesület enduró- és motokrossz-szakágának vezetője, Jakab Dávid évtizedek óta rajong a terepmotorozásért, országos bajnoki sorozatokban indul, és felügyeli, segíti a két pálya építését.

Így fest a krosszosok szemszögéből a most épülő, 2,5 kilométeres, két és fél perc alatt körbemotorozható pálya

A hazai versenyelőírásoknak megfelelő, nagyjából 2500 méter hosszú, két és fél perces szintidejű, hetven (!) méter szintkülönbségű kör épül az MX-osztály amatőr és profi indulóinak, emellett pedig a környező erdőkben – szintén önerőből – kijelölt már Dávid egy 15 kilométer hosszú (!), izgalmas bukkanókkal, ugratókkal színesített endurókört is. Úgy tervezi, hogy tavasszal már át is adhatják a létesítményt, de mint elmondta, addig még fel kell építeniük a bukótereket, a szervizutakat, beépíteni a startgépet, megerősíteni a pályához vezető útszakaszt, illetve kialakítani több nagyméretű parkolót, hogy a versenyzők és a nézők is kényelmesen elférjenek autóikkal.