A háromnapos, ingyenes eseményen koncertek, motoros felvonulás, sokféle játékos gyerekprogram és megannyi vidám műsor szórakoztatja a közönséget.

Ünnepel a tízéves a Magyar Mentőmotor Alapítvány

Tíz esztendővel ezelőtt hozták létre a Magyar Mentőmotor Alapítványt, melynek fáradhatatlan motorosai rengetegszer segítettek és segítenek a közlekedési balesetek áldozatainak ellátásában. Mi több, gyorsaságuknak köszönhetően nem ritkán éppen rajtuk múlik, hogy egy-egy baleset sérültje időben jut-e megfelelő ellátáshoz. Az alapítvány most ünnepelni hív valamennyi autóst, motorost és közlekedőt, hogy együtt kapcsolódjanak ki egy nagyszabású, háromnapos rendezvényen, melynek központja a mecseknádasdi Hetényi Pincészet és Birtok lesz.
unnepel-a-10-eves-magyar-mentomotor-alapitvany-22291
Nemcsak remek motorosok, hanem nagyszerű szakemberek is, akik éjjel-nappal készenlétben állnak, hogy menjenek, ha szükség van rájuk
A rendezvény 9-én, pénteken veszi kezdetét, akkor érkeznek az alapítvány munkatársai és a program résztvevői, hogy elfoglalják szállásaikat. A bólyi Klippel magángyűjtemény megtekintése lesz az első közös kirándulás, ezután a csapat visszatér a Hetényi Pincészethez, és egy finom vacsorával zárja a napot. A szombat véradással indul, továbbá az érdeklődők megnézhetik a Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Mentőmotorosok járműveit, mindemellett bemutatkozik a Motobox motoros áruház és a Duzsi motorkerékpár-szerviz is. Ebéd után a Siberia Zenekar ad koncertet, késő délutántól pedig a Stoni Blues Band, valamint a Boeghoe zenél, közben rajzverseny és tombola is szórakoztatja az egybegyűlteket.
unnepel-a-10-eves-magyar-mentomotor-alapitvany-22292
Sokszor a motorosmentő érkezik meg elsőként a helyszínre, s egymaga áll neki a sérült ellátásának
Vasárnap a társaság a Hetényi Pincészettől Kecelre motorozik majd a Pintér Művek haditechnikai kiállítására, a délutánt közös soltvadkerti fagyizással és motoros túrával koronázzák meg.

Az alapítvány és a szervezők a programok ingyenes megvalósításához szeretnének szponzori segítséget kérni. Természetesen az esemény hirdetésében megjelentetik támogatóikat a felajánlott összeg szerinti sorrendben, valamint lehetőséget adnak zászlók, molinók, szóróanyagok elhelyezésére, esetleg személyes megjelenésre. A szponzorok által felajánlott összeget és tárgyakat a programok lebonyolításának költségeire fordítják, illetve tombolán kisorsolják. Ha a felajánlások összege meghaladja a rendezvény költségeit, akkor a fennmaradó pénzt visszaosztják a Magyar Mentőmotor Alapítvány, a Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltóegyesület, továbbá a Mecseknádasdi Polgárőr Egyesület részére. A tombola értékesítése közvetlenül a Magyar Mentőmotor Alapítványt támogatja majd.

Aki szívesen venne részt az alapítványi ünneplésen, az további információért látogasson el a Mentőmotorosok Facebook oldalára, itt lehet regisztrálni a szombati ebédre is. Aki a pénteki, illetve a vasárnapi programokra jelentkezne, kérjük, az emese.hetenyi@hetenyipince.hu címre küldje el regisztrációját.