· 2018. július 11.

Nemzetközi utánpótlás-bajnokság - Kakucs-Ring

Aranyeső a Chrobák-csapatnál

Taroltak a Chrobák-növendékek az utánpótlás-bajnokság harmadik fordulóján. Ahol csak rajthoz álltak, ők diktálták a tempót, és hat első hellyel zárták a hétvégét.
Mint azt idén már megszokhatták az ifjú motorosok, nemcsak egymással, hanem az időjárással is meg kelett küzdeniük a Kakucs-Ringen. Ezúttal volt olyan futam a legkisebbeknél, ahol a második körben szakadt le az ég, de a néha borús, esős hétvégét a Chrobák Motorsport Egyesület versenyzői végül aranyesővel zárták.
A hétvégén összesen nyolc kategória pilótái mérhették össze tudásukat, a Chrobák Jani vezette egyesület hat versenyzővel, hét kategóriában indult ezúttal. A vasárnapi összesített statisztika alapján igazán büszkék lehetnek magukra, ugyanis a hét kategóriából hatban (!) a Chrobák tanítványok álltak a dobogó tetején, amit tovább talán magyarázni sem kell, de azért nézzük kicsit részletesebben.
{{articleGallery[18735].caption}}
Elsőként az egyik legerősebb kategória gurult a pályára, a Pit Bike Minimotard géposztályban a csapatból Nagy Attila volt érdekelt, aki a szombati nap alapján mindkét vasárnapi futamot a negyedik rajthelyről várhatta. A startokat jól kapta el, de ebben a kategóriában Attilának az övénél 6-8 lóerővel erősebb motorokkal kell küzdeni, ami elég nehéz feladat. Attila így is az első futamon az ötödik, a második futamon pedig a negyedik helyen végzett, s ez az összesített értékelésben a negyedik helyet jelentette.
{{articleGallery[18730].caption}}
A második kategória a Pit Bike 90-110 volt, itt a 110-es motorok között Kolarovszki Adél képviselte az egyesületet. Adél harmadik versenyhétvégéjén olyan összeszedetten, szép stílusban motorozott, hogy még az ellenfelek is csodálkoztak, mi történt ezzel a lánnyal az elmúlt két hétben. Az első futamot megnyerte, majd a másodikon második lett a kategóriájában, de az összesített pontok alapján ő állhatott a dobogó tetejére.
{{articleGallery[18737].caption}}
Harmadikként a MiniGP Stock (Honda NSF 100-as motorok) indulói sorakoztak fel, itt Vincze Martin képviselte a Chrobák-sulit. Az időmérők vizes, illetve már felszáradó pályán zajlottak, ahol sikerült pole pozíciót szereznie, majd az első futamon egy gyengébben sikerült rajt után a második helyen intették le, de csupán két tizedmásodperces hátránnyal, míg a másodikon egyszerűen nem volt ellenfele, így ő állhatott a dobogó felső fokára.
{{articleGallery[18734].caption}}
Ezután jöhetett a népszerű MiniGP Open kategória, ahol két külön értékelésben csaptak össze a versenyzők. Az abszolút futamgyőztes Nagy Attila lett, aki korábban már a Minimotard kategóriában bemelegített. Attila első helyről várhatta a startokat, és rajt-cél győzelemmel nyerte mindkét futamot az úgynevezett MiniGP Pro értékelésben.
Nem ő volt az egyetlen dobogós az alakulatból, ugyanis az abszolút második helyen Czepó Donát végzett. Donát viszont az úgynevezett MiniGP Openben versenyzett, ahol kicsit szigorúbbak a szabályok, mint a Próban, s ezt a kategóriát Donát nagy előnnyel meg is nyerte. A futamban nagy csatát vívott egy Pro kategóriás motorossal, amiből végül győztesként jött ki, és utána saját tempóját motorozva megfutotta eddigi legjobb köridejét is. Így Pro kategóriában Nagy Attila, Open kategóriában pedig Czepó Donát vehette át a nekik járó aranyserleget.
{{articleGallery[18728].caption}}
MiniGP O (Ohvale 110) kategóriában Bagdány Máté lépett pályára a Chrobák-tanítványok közül. Máté már az időmérőkön jelezte, hogy igenis számolni kell vele ezen a hétvégén, s mindössze háromtizedes lemaradással várhatta a vasárnapi rajtokat a második helyről. Az első futamon ketten meglógtak a mezőnytől, Máté folyamatosan üldözte az előtte haladó szlovák srácot, aki végül hibázott egyet, és hatalmasat bukott. Máté nagy mentéssel elkerülte az ütközést, és sikerült az első helyen célba érnie. A második futamon rajt-cél győzelmet bemutatva szintén egy első hellyel gyarapította eredményeinek listáját, így összetettben is a dobogó legfelső fokára szólították, ahol megkapta a hétvégéért járó gyönyörű kupát.
{{articleGallery[18725].caption}}
Utolsóként a legkisebbek léptek pályára, a Yamaha PW50 kategória Chrobák-érdekeltje Kolarovszki Mór volt. Mór az időmérőkön megszerzett pole pozíciójával jelezte, hogy rendkívül összeszedett ezen a hétvégén, és muszáj számolni vele. Az első versenyen egy hármas bolyban mentek az élen, amikor szemerkélni, majd esni kezdett az eső. A pálya széléről óvatosságra intő jelzéseket kapott, amit maradéktalanul teljesített is, és végül a harmadik helyen, egyben, talpon behozta a motorját. A második futamon az eső nem szólt közbe, így Mór is a „gyerünk, gyerünk” jelzéseket látta a boxból. Végig vezette a futamot, míg az utolsó előtti körben egy lekörözött versenyző előzése jobban jött ki a mögötte haladónak, így elvesztette az első helyét. De a győzni akarása ettől még nagyobb lett, és egy utolsó körös hajrával visszavette az első helyet, és végül meg is nyerte a futamot. Az összesített pontok alapján a dobogó legfelső foka is őt illette meg, így nagy mosollyal az arcán vette át az első helyért járó serleget.
{{articleGallery[18732].caption}}
- Fantasztikus hétvégén, illetve héten vagyunk túl. Szerintem ennél tökéletesebbet álmodni sem lehetne, elvégre hat versenyzőmből hatan a dobogó tetején álltak. Mindenki odatette magát, a kellő pillanatokban 120 százalékot nyújtott, és ennek meg is lett az eredménye. Ezt a remek hétvégét megelőzte egy háromnapos edzőtábor a srácokkal, s már ott éreztem, hogy jó irányba megyünk, mert minden gyerek tette a dolgát, fegyelmezetten, odafigyelve. A pontot az i-re csak vasárnap tették fel, de nem akárhogy - egyszerűen lenyűgöző teljesítményt nyújtottak.
{{articleGallery[18726].caption}}
Nagyon örülök, hogy minden versenyzőm ilyen szépen szerepelt, mindenkinek örömtől csillogott a szeme a verseny után. Ezt túlszárnyalni nem egyszerű feladat, magasra tettük a mércét. Tudom, megtartani is nehéz lesz, de bízom a gyerekekben, a szülőkben, a befektetett munkában, és igyekszünk továbbra is a maximumot teljesíteni - nyilatkozta Chrobák Jani a futamok után. A hétvégi bajnoki forduló részletes eredménylistája a ChronoMoto honlapján elérhető.