Évek óta zajlik már a mátrai utak átfogó felújítása, sőt egyes szakaszokra kifejezetten motorosbarát korlátok is kerültek. Talán az egész 24-es út legkedveltebb szakasza a megannyi kanyarral tűzdelt, Gyöngyös és Mátraháza közötti 15 kilométeres rész, mely hamarosan szintén megújul.

Új aszfaltot kap a 24-es út

– Idén augusztusban kezdődik és 2022-ben fejeződik be a 24-es számú főút mintegy 15 kilométeres szakaszának felújítása Gyöngyös és Mátraháza között – írják a Magyarépítők honlapján, s a munkálatokat az a HE-DO Kft. végzi el, amely a 24-es főút másik, Sirok és Egerbakta közötti 10 kilométeres szakaszán is dolgozik éppen.

– A várost Mátraházával összekötő főútszakasz korszerűsítése csak az első lépés, ehhez kapcsolódva ugyanis megújulnak a település állami kezelésben lévő, forgalmasabb belterületi útjai és megépül a nyugati, majd az északi elkerülő út is – tették hozzá. Így egyszerűbb, gyorsabb lesz megközelíteni a Mátrát, vagyis nem kell keresztülmotorozni a városon, ha például nyugat felől érkezel az M3-ason, és Mátraháza vagy Sirok felé tartasz.