· 2017. január 6. 7

A Doctor lerántotta a leplet a titokról

Rossi: ezért nézem élőben a rajtokat

Azon túl, hogy saját pilótáit lesi, van még egy fontos ok, amiért folyton ott lebzsel a boxutcában. Igen, a rajtokhoz, pontosabban az ott dolgozó pályabírókhoz kötődik a kíváncsiság.
Megszokhattuk már, hogy a MotoGP versenyhétvégéin minden Moto3 futam előtt láthatjuk Valentino Rossit, ahogy a rajtrács mellől árgus szemmel lesi, miként is indulnak el a legkisebb kategória tagjai. A Doctor most beavatott mindenkit a titokba, hogy miért oly' fontos számára ez a rituálé.
{{articleGallery[11634].caption}}
- Természetesen figyelem a saját pilótáimat - szögezte le elsőként a kilencszeres világbajnok -, de nem csak ezért vagyok ott. Ez egyfajta ráhangolódás, ahogy áthat a rajt pillanata, a hangok, az illatok, és nem mellesleg ilyenkor megfigyelhetem, milyen gyorsan is folyik a procedúra. Érdemes megjegyezni, hogy a zászlókkal lesétáló pályabírók milyen gyorsan dolgoznak, mennyi idő telik el az ő mozdulatuk és a piros lámpák felvillanása között, mert korántsem mindegy, hogy például hány másodpercig állsz ott egyesben, behúzott kuplungkarral, amíg kialszanak a fények - foglalta össze Rossi.