· Képek: MotoGP · 2018. február 8. 46

Valentino Rossi nagy bejelentése

Menni vagy maradni?

Meglepő és váratlan kijelentést tett minap a Doktor, melyből kiderült, az idei szezon harmadik versenye után dönti el, folytatja-e karrierjét vagy otthagyja a királykategóriát.
Valentino Rossi a MotoGP háromnapos sepangi teszthétvégéjén beszélt a jövőre vonatkozó terveiről, s bizony alaposan megdöbbentette hallhatóságát. A Cycle World magazin újságírója rövid interjút készített a pilótával, aki elmondta, az áprilisi texasi futamot követően dönti el, jövőre folytatja-e pályafutását vagy sem.
- Meglátjuk, miként sikerülnek a téli tesztek és legfőképp az első három futam Katarban, Argentínában, illetve Texasban. Ha versenyképes vagyok, folytatom – hangzott el Rossitól.
{{articleGallery[17234].caption}}
A sztár 39 éves lesz februárban, noha azt mondja, ezzel semmi gond nincs, inkább az inspiráció a kérdés. – A korom nem jelent problémát, inkább a motiváció a kulcs. Azt kell megtalálnom, hogy fel tudjak kelni, és ugyanolyan keményen edzeni minden egyes nap, mint az elmúlt években, ezt a telet is beleértve – tette hozzá. Az bizakodásra ad okot, hogy a tesztek jól sikerültek, Vale már az első napon a hatodik legjobb időt teljesítette, majd a második napon még ezen is javított. Azt nyilatkozta, nem is emlékszik, volt-e hasonlóan remek időszaka, mint a mostani, ezért nagyon optimista. Akárhogy is, bízunk benne, hogy a versenyeken is hasonlóképpen szárnyal majd, s még sokáig a királykategória meghatározó szereplője lesz.