Ma visszatér a mezőny az egyhónapos nyáriszünetről, és kezdetét veszi a MotoGP idei szezonjának második fele. Egyrészt szoros, nyitott a bajnokság, ezért tűkön ülve várták a nézők – és a pilóták – a folytatást, másrészt a pletykák szerint ezen a hétvégén dől el, hogy jövőre is a rajtrácson láthatjuk-e Valentino Rossit.

Jövőre is motorra ül Rossi?

Mivel Vinales otthagyja a Yamahát, jó eséllyel Morbidelli kerül a helyére, ami nehéz helyzetbe hozza a Petronast, hiszen Rossi visszavonulásával így mindkét pilótáját elveszíti az alakulat.

valentino-sorri-2022-es-csapata
Ma délután minden kiderül Rossi jövőjéről

Ugyanakkor egyre erősebbek azok a híresztelések, hogy Rossi a saját csapatában, féltestvére, Marini oldalán lép pályára. Ezt bizonyára a Dorna is szívesen látná – csakúgy, mint anno Alex és Marc Marquez egy alakulatba kerülését –, így egyáltalán nem kizárható forgatókönyv. Egyelőre tehát az a legfontosabb kérdés, hogy a boxutcában vagy a pályán folytatja-e karrierjét Rossi, s mivel nemrég úgy nyilatkozott, hogy a nyári szünet után hoz döntést, elképzelhető, hogy a Michelin Grand Prix of Styria, vagyis a szomszédos Ausztriában rendezett nagydíjon választ kapunk a kérdésre. Erre utal az is, hogy a MotoGP.com-on néhány perccel ezelőtt jelezték: délután négytől „különleges sajtótájékoztatót” tart a Doctor, ahol jó eséllyel a 2022-es terveiről mesél majd.

Frissítve:

A kilencszeres világbajnok Valentino Rossi hivatalosan is bejelentette, hogy 2021 végén visszavonul a MotoGP-től, de ez csak versenyzői pályafutását érinti – csapata, az Aramco Racing Team VR46 révén továbbra is folyamatosan láthatjuk őt a nagydíjakon.