· 2021. február 18. 12

Szigorítják a műszaki vizsgára jelentkezés feltételeit

Vége a trükközésnek

Sok volt a visszaélés, ezért átdolgozták a két legismertebb vizsgaállomás időpontfoglalási rendszerét. Ezentúl, ha valaki elgépeli az adatokat vagy direkt rosszat ír be, mehet vissza a sor végére.
Megelégelték a vizsgabiztosok, hogy több alkalommal másik autó vagy motor gördült be a Mozaik és Vas Gereben utcai műhelybe, mint amire eredetileg időpontot foglaltak. Ez úgy fordulhatott elő, hogy a foglaló szabadon átírhatta az adatokat, vagyis bármikor oda- vagy rossz esetben eladhatta azt másnak, akinek megért pár forintot, hogy gyorsabban sorra kerül.

Szigorítják a műszaki vizsgára jelentkezés feltételeit

Ezért aztán a fővárosi kormányhivatalnál úgy döntöttek, hogy tiszta vizet öntenek a pohárba, és nemes egyszerűséggel megszüntetik az utólagos adatmódosítás lehetőségét. Amint megvan tehát a szabad dátum, onnantól már csak az előzőleg beírt alvázszámú jármű vizsgáztatását vállalják a lefoglalt időpontban, cserére, átruházásra nincs lehetőség.
vege-a-muszaki-viszgaval-trukkozesnek-29053
Ezentúl csak az eredetileg beírt alvázszámú jármű vizsgázhat a Mozaik és Vas Gereben utcai állomásokon
Kettős célt szolgál a módosítás, egyrészt ezzel szeretnék megakadályozni, hogy szabad – pontosabban feleslegesen lefoglalt – időpontokkal kufárkodjanak a „vizsgaidőpont-üzérek”, és persze még fontosabb, hogy ezzel felgyorsulhat a rendszer. Elvégre ha nem telik meg „hamis” foglalásokkal a naptár, akkor minden valós vizsgáztató hamarabb sorra kerül. Szeretnék minél inkább lerövidíteni a várólistákat, és tesznek is ezért – a Vas Gereben utcában például újra két műszakban zajlik az autók, motorok vizsgáztatása.
vege-a-muszaki-viszgaval-trukkozesnek-29051
Ha tavaly tavasszal vagy november után járt le a vizsgád, ne aggódj: a veszélyhelyzet végéig automatikusan meghosszabbodik a forgalmi érvényessége
Szintén a műszakihoz kapcsolódó hír, hogy akinek a veszélyhelyzet alatt járt le a vizsgája, azaz 2020. március 11. és július 3. között vagy 2020. november 4. után, az a veszélyhelyzet végéig szabályosan autózhat, motorozhat, mert automatikusan meghosszabbodik az érvényessége – áll Koronavirus.gov.hu hivatalos közleményében. Arról, hogy miként készülj fel a műszakira és mit vigyél magaddal, korábbi cikkünkben olvashattok részletesen.