· 2019. június 6. 18

Véget ért az Erzbergrodeo

Pokoljárás Ausztriában

Igazán embert próbáló küzdelemre gyűlnek össze minden évben Ausztriában az amatőr és profi terepmotorosok, hogy megmutassák, ki a legjobb a porban, sárban és megmászhatatlannak tűnő hegyeken zajló futamon. Idén közel 1500 vakmerő férfi és nő vágott neki a négynapos kihívásnak.
A brit Graham Jarvis elképesztő idővel nyert, de ami talán még fontosabb, hogy két magyar is bejutott a legjobb ötszáz közé, így részt vehettek a Hare Scramble elnevezésű végső megmérettetésen.

Véget ért az Erzbergrodeo enduro verseny

Az idei volt a 25. őrült futam Ausztriában, mely egyébként a Red Bull Hard Enduro Bajnokság egyik legfontosabb állomása. Miként az elmúlt esztendőkben, most is rengetegen próbálták meg leküzdeni a hihetetlenül nehéz pályákat: 1457 nevezés érkezett a 2019-es megmérettetésre. A négynapos esemény edzésekkel rajtol, ahol a legjobb 500 kivívhatja az indulás jogát a fő szám, azaz a Hare Scramble futamon.
{{articleGallery[22188].caption}}
Több magyar is rajthoz állt, hogy bejusson az elitbe, és két honfitársunknak sikerült is ez a bravúr - Csepi Tamás a 440. helyre kvalifikálta magát, míg Kis Sebastian 495. helyről vágott neki a próbatételnek. A mindössze 16 esztendős Csizmár Kristóf szenzációsan ment, de sajnos végül kicsúszott az ötszáz közül, így nem mehetett a legjobbakkal.
A győztes a brit Graham Jarvis lett, aki szenzációs, 2 óra 26 perces idővel zárta a vasárnapi Hare Scramble-t, a nagyszerű motorosnak ez volt az ötödik győzelme Erzbergben.
Végeredmény - Red Bull Hare Scramble futam
1. Graham Jarvis (GB), Husqvarna
2. Manuel Lettenbichler (D), KTM
3. Mario Roman Serrano (E), Sherco
4. Alfredo Gomez (E), Husqvarna
5. Wade Young (RSA), Sherco
6. Taddy Blazusiak (PL), KTM
7. Billy Bolt (GB), Husqvarna
8. Jonny Walker (GB), KTM
9. Pol Tarres Roca (E), Husqvarna
10. Travis Teasdale (RSA), KTM
Ha jobban szeretnétek belemélyedni az Erzbergrodeók fantasztikus világába, nézzétek meg ezt a videót az elmúlt negyedszázad legfontosabb történéseiről - érdemes rászánni az időt.