Kevés rokonszenvesebb civil kezdeményezés van  a Vérlovagoknál, így nem meglepő, hogy idén csaknem háromezren adományozták nekik adójuk egy százalékát.

verlovagok-ado-1-szazalek-2022
12 Vérlovag a 22-ből és három vas a kilencből

Egészen pontosan 21 114 038 forint jött össze, ami nagy eredmény, különösen, hogy az adófizetőknek most először nyílt lehetőségük megtenni a felajánlást. Ha valaki, a Vérlovagok megérdemlik, hogy soha egy percig ne legyen semmilyen anyagi gondjuk, ha már a 22 önkéntesük ingyen és bérmentve, fáradságot nem kímélve, a saját érdekeit a közösségért háttérbe tolva húzza a motoron a gázt, hogy az életet jelentő vér időben odaérjen a sokszor több száz kilométerre lévő rászorulóhoz.

Milliókat adományoztak a Vérlovagoknak

Nem veszélytelen mutatvány ez, ami ki is derül a Vérlovagok YouTube-csatornájára feltöltött videókból. Utóbbiak egy részét felvilágosító céllal teszik közzé, hogy a nézők megtudják, miként kell kezelni azon helyzeteket, amikor megkülönböztető jelzéssel ellátott járművel találkoznak. Mi tagadás, a látottak alapján rá is fér honfitársainkra az okítás... Sokszor adódik olyan helyzet, amikor bizony nagyon nagy szükség van a virtuóz motorozási tudásra, márpedig az önkéntesek közül csak ketten vezetéstechnikai instruktorok, a többiek – hogy csak néhány szakma képviselőit említsük – geológusok, gépészmérnökök, mezőgazdasági vállalkozók, informatikusok, kútkezelők, gyógyszerészek és meteorológusok. Az Ossian együttes basszusgitárosának, Erdélyi Krisztiánnak a személyében egy profi rockzenész is erősíti a csapatot, amelynek az egyik része Debrecenben áll a vártán.

Az alapítás óta eltelt években az ország közvéleménye lassacskán megismerte a Vérlovagokat és értékeli is, amit ott naponta letesznek az asztalra. Hűen bizonyítja ez, hogy – miként arról mi is beszámoltunk annak idején – idén februárban a közönségszavazatok alapján az ötven, társadalmilag példaértékű munkát végző jelölt szervezet közül a Vérlovagok nyerte el a Highlights of Hungary fődíját.

Egy százalék mindenesetre lesz jövőre is, így hát kedves motorosok, kérünk benneteket, hogy 2023-ban is mutassuk meg, mekkora szív dobog a motoros ruha alatt!