· 2017. november 9. 13

Vespa Elettrica

A Vespa is villanyra vált!

Csak idő kérdése volt, hogy a legendás Vespa megjelenjen tisztán elektromos hajtású kivitelben. Ez már csak azért is logikus lépés, mert Olaszország nagyvárosaiban egyre gyakoribbak a benzines gépeket sújtó, nem ritkán teljes autó- és motorstopot hirdető szmogriadók.
A tiszta üzemű motorozás még soha nem volt ilyen lenyűgöző és elegáns - hangzott el a jól csengő Vespa Elettrica bemutatóján. Gyönyörű formájú, szinte teljes csendben suhanó robogók mutatott be a Piaggio, melynek ráadásul teljesítmény és hatótáv tekintetében sincs szégyenkezni valója.
Kiemelték: a Vespa Elettrica gyártása teljes egészében a Piaggio pontederai bázisán zajlik, és innen szállítják - 2018 elejétől - a világ minden tájára
A 2 kW-os folyamatos, illetve 4 kW-os csúcsteljesítményt nyújtó villanymotor lényegesen dinamikusabb gyorsulást tesz lehetővé, mint a hagyományos, 50 köbcentis változat erőforrása, míg hatótávja 100 kilométer feletti. Feltöltése egyszerűbb nem is lehetne: hagyományos, 220 V-os hálózatról négy óra alatt lehet újra munkára fogni a teljesen lemerült lítiumion akksikat. A cég tervei között szerepel egy Elettrica X típus piacra dobása, ennek különlegessége, hogy - egy kiegészítő generátor révén - hatótávja megközelíti a kétszáz kilométer.