– Kirchner József vagyok, a veteránok szerelmese. Már fiatal koromban is tetszettek a veteránmotorok, a fellelt, de különösen a frissen restaurált példányok keltették fel érdeklődésemet.

veteran-motorkiallitas-kirchner
Pannoniák a kiállítás középpontjában

Bő egy évvel ezelőtt vettem meg gyerekkorom álommotorját, egy bordó színű SR2-est, utána merültem el mélyebben ebben a veterános történetben, különösen a magyar gyártású motorokban – mutatkozott be saját honlapján a veterángyűjtő Kirchner József.

veteran-motorkiallitas-kirchner
Újabb fehér holló: csodaszép állapotú Danuvia White

– Sikerült megismerkednem több neves magyar felújítóval, restaurátorral, akikkel azóta is szoros kapcsolatban állok. Profi munkájuk rövid idő alatt már 200-nál is több, csodaszép járgány büszke tulajdonosává tett – folytatta.

veteran-motorkiallitas-kirchner
Ilyen rendőrmotorból sem sok fut az utakon...

A gyűjtő szerette volna megmutatni gyönyörű motorjait barátainak és a veteránrajongóknak, így néhány nappal ezelőtt nagyszabású kiállítást rendezett, ahol lelkesen mesélt a gépekről, majd délután megannyi veteránmotoros társaságában egy nagy kört tettek a Csepel-szigeten.

veteran-motorkiallitas-kirchner
A felvonulás élén a büszke tulajdonos, Kirchner József

Reméljük, továbbra is ilyen szépen gyarapodik a gyűjtemény, és néhány év múlva már arról számolhatunk be, hogy az ország legnagyobb „veteránflottájával” dicsekedhet a tulajdonos!

veteran-motorkiallitas-kirchner

További képeket galériánkban láthattok a felvonulásról, valamint a csodaszép, kiállított motorokról.