Az újdonság a Tiger 800 helyére, a Tiger 1200, a Trophy SE és a Sport alatti, közepes méretosztályba érkezik, s - a versenytársakat követve - azonnal debütál minkét változat. Új ellenfelet kap tehát a 790 Adventure, az F 850 GS és az Africa Twin.

Videón az új Triumph Tiger 900 Rally és GT

A brit marketingesek jól titkolják az új fejlesztést, hiszen eddig egyetlen kép sem szivárgott ki az endurókról. Így csak sejthetjük, hogy viszontláthatjuk rajtuk azokat a felszereléseket és műszaki megoldásokat, melyek nagy testvérüket, az 1200-ast jellemzik. Minden bizonnyal LED-es lámpákkal oldják meg a világítást, és tuti, hogy TFT-kijelzőről olvashatjuk le az adatokat. Nagyobb összegben fogadnánk arra is, hogy elsősorban futóművében különbözik majd egymástól a Rally és a GT, de a márkafórumokon eltérő méretű üzemanyagtartályról pletykálnak, a felszereltség pedig biztosan különböző lesz. A brit márka hivatalos oldalán mostanáig csak egy kurta videót osztottak meg a motorokról:

Emellett felbukkant egy hangulatos rövidfilm is a Youtube-on, ami - néhány képkocka erejéig - menet közben mutatja a Rallyt és a GT-t, ugyanakkor ez is ügyesen titkolja a részleteket.

Úgy tudjuk, hogy csupán néhány hét, és lehull a lepel a két Triumph-ról - nincs kétségünk afelől, hogy senkinek sem okoznak majd csalódást az angolok új kalandmotorjai, melyek az utóbbi évtizedben mindvégig a középméretű terepmotorok élvonalába tartoztak.