· Képek: Chrobák Motorsport Egyesület · 2018. augusztus 7. 2

Ismét remekelt a Chrobák-suli motorosa

Vincze Martin Európa-bajnok!

Múlt hétvégén rendezték a gyorsasági motorsport utánpótlás kategóriáinak Európa-bajnokságát, ahol az alig kilenc éves magyar tehetség fantasztikus motorozással behúzta a győzelmet, és Európa-bajnok lett.
A FIM Europe hatásköre alá tartozó bajnokságnak az olaszországi Franciacorta aszfaltcsíkja adott otthont. Egy rövidebb pályán köröztek a minimotorok pilótái, a nagyobb össz-lökettérfogatú Honda NSF 100-asok, Ohvale típusú, illetve kétütemű GP 50-es motorokkal indulók pedig a némileg hosszabb, 2,5 km-es ringen húzták a gázt. A nívós eseményre több mint száz versenyző érkezett Európa különböző államaiból, természetesen a legtöbben Olasz- és Spanyolországból. Hazánkat a Chrobák Motorsport Egyesület színeiben induló Vincze Martin képviselte, aki júliusban betöltött kilencedik életévével az NSF 100-as kategória legfiatalabbjai közé tartozott.
{{articleGallery[18912].caption}}
Az ifjú tehetség már a szerdai és csütörtöki szabadedzéseken is folyamatosan gyorsult, majd a pénteki időmérők végére sikerült megfutnia a leggyorsabb köridőt, amivel megszerezte a hétvégi versenyek pole pozícióját, valamint átvehette az ezért járó serleget. Szombaton kettő, majd vasárnap egy harmadik futamot is rendeztek, s a három összecsapás alapján hirdettek végeredményt. Mindhárom futamon egy-egy háromfős élboly lógott meg a mezőnytől, ők egymástól centiméterekre csatáztak, mindegyikük esélyes volt a végső győzelemre. Sajnos Martin az egyenesben sosem tudott előzni, márpedig ez létkérdés volt a tempós pályán, ahol alig fél másodperces (!) különbségekkel inteték le a dobogós pilótákat. Végül szerencsésen alakult a küzdelem, ugyanis a versenyek utáni ellenőrzésen szabálytalanságokat tártak fel az ellenfelek motorjain, így hiába voltak gyorsabbak, kizárták őket, s Martin - a három futamon szerzett 57 pontjával - megnyerte a hétvégi összecsapást, és a kategória Európa Bajnoka lett.
{{articleGallery[18915].caption}}
- Hosszú, izgalmas és nehéz napokon vagyunk túl, de megérte minden pillanata. A díjátadón a magyar himnusz Martinnak szólt, ami edzőként is felemelő érzés. Nagyon büszke vagyok rá, és bízom benne, hogy még sokszor lesz ilyen örömben részünk. A csapat összes versenyzőjével folytatjuk az edzéseket, és készülünk a soron következő cseh bajnokira, illetve a szlovák-cseh-magyar utánpótlás-bajnokságra – nyilatkozta a büszke csapatfőnök, Chrobák János.