Nyílt titok volt, hogy készülnek valamire Hinckley-ben, ugyanis jó másfél éve levédették a Trident nevet, amelyet a hetvenes évek óta nem láthattunk már brit motorokon. Első ránézésre is feltűnik, hogy nem a szokásos Triumph formavilág köszön vissza a prototípusról, és ez tulajdonképpen érthető is.

Belépőszintű sorhármas lehet a Triumph Trident

A tegnap leleplezett újdonságot ugyanis Rodolfo Frascoli tervezte, aki egyebek mellett az ezres Suzuki Katana vonalaiért is felelt. Kissé japános, de még inkább olaszos lett a gép, s ez alapján az európai piac lehet a legfontosabb célpontja.

visszater-2021-ben-a-triumph-trident-26547
A kedvező ár szinte garantált, miként a csábító forma is. Nagy dobás lehet az új Trident, főként, hogy hazájában kimondottan népszerűek a megfizethető, középméretű csupaszmotorok

Azt is megtudtuk, hogy belépőszintű modellnek szánják a sorhármas erőforrással színre lépő Tridentet, hogy valódi ellenfelet állíthassanak ki a Kawasaki Z650, a Yamaha MT-07, a Honda CB650R és hasonló nakedek ellen.

visszater-2021-ben-a-triumph-trident-26570
Formára kicsit olasz, kicsit japán, de mindenképpen nagyon brit – és persze sorhármas...

Noha ez csak prototípus, 2021 első hónapjaira ígérik az új, szériaérett modell érkezését, mely a fentiek alapján a legkedvezőbb árú Triumph lehet a gyár 2021-es kínálatában.