· Képek: Cascade · 2019. június 12. 37

Vízipisztollyal a bűnözők ellen?

Megjelölve

Olyan egyszerű és hatékony módszer, hogy tulajdonképpen csak egy kérdés merül fel: miért nem vetették be korábban a bűnözők ellen?
Visszaszorulóban vannak Angliában a motoros rablások, és a motorlopások száma is csökken, ami részben annak köszönhető, hogy a rendőrök megelégelték a rosszfiúk pofátlan viselkedését, és nemrég taktikát váltottak - ha kellett, simán fellökték a motorral menekülő bűnözőket. Persze nem mindig tudják megállítani őket, de a jövőben már ez sem okoz gondot, ugyanis új „fegyverükkel” még hatékonyabban küzdhetnek ellenük.
{{articleGallery[22270].caption}}
Nemrég mutatták be a vízipisztolyok elvén működő festékszórót, amely távolról is képes megjelölni a menekülőket, illetve járműveiket. A staffordshire-i egyenruhások máris tartottak egy rögtönzött bemutatót, ahol kiderült, hogy tíz méterről még simán „kilőhetők” a rosszfiúk, a folyadék nyoma pedig nem látható szabad szemmel, így a menekülő azt hiheti, hogy célt tévesztetek az egyenruhások.
{{articleGallery[22271].caption}}
A trükk, hogy UV-fénynél rögtön felbukkannak a vegyszer nyomai, melyek több hónapon át láthatóak a bőrön, ruhán vagy éppen a járművön, akármennyit is mossák őket. Az már csak hab a tortán, hogy az egyes flakonokban különböző összetételű folyadék van, így a nyomokból egyértelműen azonosítható, hogy mely bűncselekmény helyszínén fújták a motorra.