· 2017. november 30. 6

Új szolgáltatások az alkalmazásban

A motorosok felé nyit a Waze

Tegnap fontos újítást jelentettek be a közlekedési alkalmazás fejlesztői: az autóvezetők után most a motorosokat szólították meg.
Noha eddig is használhattuk motoron a hasznos applikációt, ám ez több szempontból is visszás volt. A közösségtől gyűjtött adatokon alapuló rendszer fals információkat kapott azoktól, akik elsuhantak az álló kocsisorok mellett, arról nem beszélve, hogy kétkeréken gyakran gyorsabb lett volna egy olyan útvonal, amit éppen az autósok szempontjai miatt nem ajánlott fel a Waze.
{{articleGallery[16695].caption}}
Ezt küszöbölték ki most, legalább is egyes piacokon, ugyanis az Autó és Taxi mód után a Motorkerékpár is bekerült a választható járműtípusok közé. - Számos előnnyel kecsegtet az új menüpont aktiválása, hiszen a kétkerekűekhez jobban igazodó, hatékonyabb útvonalakat ajánl fel, s mivel motorosoktól származnak az adatok, az érkezési időt is pontosabban megbecsülhetjük. Emellett nem hagytuk figyelmen kívül a járműkategória sajátosságait sem, azaz előnyben részesítjük az olyan utakat, melyek autóval nem vagy csak nehezen járhatók, de a karcsú motorokkal ráhajtva értékes percek nyerhetők. Hab a tortán, hogy vadonatúj ikont is kapnak a felhasználók, hogy könnyen azonosítható legyen: éppen a motoros üzemmódot használják - hangzott el a bemutatón. A szolgáltatás máris elérhető, a Navigáció-Beállítások-Jármű típusa menüpontban állíthatják be a tulajdonosok.