· 2019. május 10. 17

Rea vezet Imolában Davies előtt

Érik a meglepetés?

Végre kiegyenlítettnek tűnik az élmezőny, és új nevek is feltűntek a legjobb tízben a Superbike-vb mai edzésén, Imolában.
Nemrég zárult a Superbike-világbajnokság első edzése az olasz pályán, ahol - a hosszú egyenesek miatt - úgy tűnt, hogy senki nem tudja majd megszorongatni a Ducatikat. Annál nagyobb meglepetés volt, hogy a nagyjából azonos, 20-21 kört teljesítő pilóták közül a tavalyi világbajnok, Jonathan Rea végzett az élen, mégpedig tetemes, közel három tizedmásodperces előnnyel.
{{articleGallery[21876].caption}}
Erősnek tűnik Rea csapattársa, Haslam is, aki negyedik lett, mégpedig 0,8 másodperces lemaradással a másik kawás mögött. Közéjük ékelődött be az idei bajnokság egyértelmű favoritja, Alvaro Bautista (1:47,270), míg a másik Panigaléval Davies másodikként zárt (1'46.924). Az edzéseken eddig is brillírozó, BMW-s Tom Sykes lett az ötödik (1:47,552), míg a nagy reményekkel pályára lépő yamahások hatodik, nyolcadik és kilencedik helyen zártak. A 19 fős mezőny további eredményei itt találhatóak. Délután, a második edzésen tovább javított a Kawasaki világbajnoka, 1:46,374-gyel lett első Davies és Sykes előtt, míg Bautista 1:47,086-ja csak a negyedik helyre volt elég.
Az első versenyt holnap délelőtt 11 órakor rendezik, majd vasárnap délelőtt 11-kor folytatódik a program a Superbike géposztály második futamával. Ezt követően délben a Supersport-pilóták lépnek pályára, illetve délután kettőkor kezdődik a hétvége utolsó összecsapása.