· 2019. május 13. 9

WSBK - Imola

Elúszott győzelem

A lehető legrosszabbkor, pont a hétvége utolsó futama előtt zúdult özönvízszerű esőzés a pályára, megfosztva ezzel Rea-t - és csapatát - egy újabb győzelemtől.
A hétvégén megtört a jég, ugyanis Bautista lenyűgöző győzelmi sorozata után most az edzéseken és a versenyeken is „csak” a dobogós helyekért küzdhetett a MotoGP-ből átigazolt spanyol. Mint egy falat kenyér, úgy hiányzott már a Superbike-nak ez a változás, ugyanis kezdett az idei Formula-1-hez hasonló, kissé unalmas és borítékolható végeredményű termékbemutatóvá válni, ahol már a rajtnál bátran fogadhatunk a győztesre.
{{articleGallery[21887].caption}}
Mintha egy másik versenysorozat lenne, úgy utasította maga mögé Rea az edzéseken az eddig domináló Bautistát, sőt a spanyol csapattársa, Davies is gyorsabbnak bizonyult nála, szóval érett a meglepetés, hogy a dobogóért is küzdeni kell majd a parádésan versenyző WSBK-újoncnak. Az első futam ennek megfelelően Kawasaki-győzelmet hozott, Rea nyolc másodpercet vert a ducatisra, ám meglepetésre nem Davies vagy Haslam - esetleg az egy körön piszok gyors Sykes -, hanem a török Toprak Razgatlioglu lett a harmadik mögöttük.
{{articleGallery[21886].caption}}
Az első vasárnapi összecsapás szintén Kawasaki-sikert hozott, tudniillik Davies és Bautista csak asszisztált Rea újabb győzelméhez, és minden jel arra mutatott, hogy a hétvége utolsó viadalán is hasonló befutót láthatunk. Sajnos az égiek közbeszóltak, és olyan heves esőzést zúdítottak a pályára, hogy a rendezők kénytelen voltak törölni a vasárnap délutáni futamokat, így sem a Superbike-pilóták, sem az SSP300 indulói nem harcolhattak az újabb trófeáért. A kurtán-furcsán véget ért hétvége részletes végeredményei itt találhatóak.
{{articleGallery[21883].caption}}
Az imolai forduló után Rea közelebb zárkózott a világbajnokságot 263 ponttal vezető Bautistához, hátránya immáron 43 pontra csökkent, mögöttük pedig óriási szakadék tátong a ponttáblázatban - Lowes 140, Van der Mark pedig 134 ponttal a tarsolyában várja a következő, Spanyol Nagydíjat, amire négy hét múlva kerül sor.