· 2017. június 19. 16

WSBK - Misano

Sykes nyerte a drámai futamot

Talán maga Sykes sem hitte, hogy a negyedik helyről előretörve másodpercek alatt első lesz, igaz, ehhez az is kellett, hogy a legjobbak hibázzanak, az utolsó körben eldobva a biztos helyeket.
A körrekordot futó Sykes rajtolt az élről a szombati Superbike-futamon, ám a spiccet hamar elragadta tőle csapattársa, Rea, majd Van der Mark tört az élre. Ahogy fogytak a körök - és az abroncsok -, egyre többen hibáztak: előbb a yamahás esett ki az első helyről, majd néhány száz méterrel a befutó előtt a harmadik helyen haladó Melandri hibázott, így Davies és Rea magára maradt a győzelemért folyó csatában.
{{articleGallery[14141].caption}}
Már-már úgy tűnt, hogy Davies lerázza magáról a kawást, ám a lassú, jobbos visszafordítóban elcsúszott, s az eleső versenyzőt már Rea sem tudta kikerülni, s mindketten földre kerültek. Sajnos Davies súlyos sérüléseket szenvedett, így folytatni sem tudta a versenyt, nem úgy Rea, aki a motorjához rohant, s végül Sykes és Alex Lowes mögött harmadikként ért célba.
Nézői felvétel az éllovasok szerencsétlen eséséről
Az ütközés következtében a világbajnoki tabella is szorosabbá vált: ugyan még mindig Rea vezet 296 ponttal, de Sykes kereken ötven egységre megközelítette, míg Davies jelenleg a harmadik.

Végeredmény - WSBK - Misano:


Első futam:
1. T. SYKES - GBR - Kawasaki Racing Team
2. A. LOWES - GBR - Pata Yamaha Official WorldSBK Team
3. J. REA - GBR - Kawasaki Racing Team
4. J. TORRES - ESP - Althea BMW Racing Team
5. X. FORÉS - ESP - BARNI Racing Team Ducati Panigale
Második futam:
1. M. MELANDRI - ITA - Aruba.it Racing Ducati
2. J. REA - GBR - Kawasaki Racing Team
3. T. SYKES - GBR - Kawasaki Racing Team
4. M. VAN DER MARK - NED - Pata Yamaha Official WorldSBK Team
5. E. LAVERTY - IRL - Milwaukee Aprilia