· Képek: Wales Online/Becci Ellis Photography SMC · 2018. május 11.

Visszatérés a halál torkából

Háromszázzal a strandon

Az ember, aki semmiből nem tanul: Zef nemrég 370-nel esett el, ám nem adta fel, és most hétvégén megpróbálja túlszárnyalni a 320 km/órás sebességet, mégpedig homokon.
A legtutibb „természetes versenypályaként” aposztrofált Pendin Sandsen kerül sor a csúcsdöntésre, mely egyébként a rekorderek Mekkája, már egy évszázaddal ezelőtt 240-250 km/órás sebességet értek el itt az első próbálkozók. Zef Eisenberg nem kisebb dologra vállalkozott, minthogy legalább 320 km/órás tempóra gyorsul a 11 kilométer hosszú partszakaszon.
{{articleGallery[18028].caption}}
- A Pendine Sands egy hírhedten nehéz versenypálya, ugyanis a versenyzőknek fogalma sincs, hogy milyen egyenetlen a felszíne, amíg a dagály el nem vonul. Napról-napra változnak a viszonyok, ráadásul alig hat óránk van rá, hogy teljesítsük a futamot, mielőtt a tenger újra birtokba veszi a terepet - mesélte Zef a hétvégi megmérettetésről. - Alig két év telt el a balesetem óta, és igaz, majdnem belehaltam, de az, hogy még mindig itt vagyok, csak megerősített benne, hogy eltökéltebb legyek, és elérjem az álmaimat - tette hozzá.