· Képek: Marosi Izabella · 2020. február 5. 10

Zsigovits Norbert nyert Budapesten

Magyar győzelem az Arénában

Egy ország állt mögöttem - nyilatkozta Zsigovits Norbi a parádés hétvégi szereplés után. Most ő mesél róla, hogy miként élte meg belülről a fantasztikus futamot.
A szabadedzéseket követően, kora délután került sor a selejtezőre, ahonnan Norbi egyenes ágon, harmadikként jutott döntőbe, így jutott ideje kifújni magát a döntőig. - Idén először jutottam be egyenes ágon a döntőbe, ennek nagyon örülök. A harmadik rajtpozícióból várhatom az esti futamokat, és szeretnék hibamentesen végigmenni a versenyeken, amivel esélyes lehetek egy jó eredményre. Jó lenne fölállni a dobogó valamelyik fokára, valamint minél több hazai és nemzetközi versenyen részt venni - nyilatkozta Norbi az időmérő után.
{{articleGallery[24512].caption}}
Fél hétkor léptek pályára a motorosok, és ez a futam nem várt izgalmakat tartogatott a magyar szurkolóknak. Norbi és a 37-es számú olasz Sonny Goggia egymást előzgetve fokozta a hangulatot, így nem csoda, hogy az utolsó körben már állva buzdították Zsigovits Norbit, aki végül 6:10.558-as idővel megszerezte a győzelmet az első futamban.
{{articleGallery[24515].caption}}
Valószínűleg sokat kivett a versenyzőkből a kifejezetten nehéz, technikás pálya, mert a második összecsapás során megannyi hibázást, esést láttunk, ami nagyban megnehezítette a versenyzést - többek között Norbi is elakadt az előtte eső vagy keresztbe forduló motorosokban, így 11. helyen zárt. Így összesen 24 pontot gyűjtött, ötödikként végzett a két verseny összesítésében, a bajnokságban pedig az igen előkelő 6. helyre ugrott fel: 46 ponttal zárta az Európa-kupát.


- Történelmet írtunk. Életemben először intett le az élen a kockás zászló egy Superenduro-futamon, és első magyarként nyertem versenyt az Európa-kupában. Elmondhatatlanul örülök ennek a napnak, annak ellenére is, hogy a második körben vétettem pár hibát. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött és szurkolt nekem, fenomenális volt hallani, ahogy folyamatosan a nevemet skandálják. Emiatt nagy nyomás volt rajtam, úgy éreztem, hogy most meg kell mutatni, mit tudok, hiszen egy ország áll mögöttem - mondta meghatódottan Zsigó.