AGV K4 8,5 / 10

AGV / AGV K4
AGV K4
ekkor vette: 2010
eddig használta: 2010
minőség: 8/10
kényelem: 10/10
strapabírás: 8/10
összességében erre értékete: 8/10
megérte-e a vételt: igen

A sisakot a 2010-es szezon elején vettem. Nem első sisak. Sokat felpróbáltam, ez éppen illett a fejemre. Súlya is megfelelőnek tűnt.

Kb 1 hét volt mire alkalmazkodott hozzám. Azóta úgyszólván tökéletes. (addig icipicit nyomta a homlokomat, de nem volt kényelmetlen)

"S" méretben való rám. Azonos fejméretre való sisakokhoz képest a héjméret kisebb. Az egész sisak kívülről kisebb mint néhány konkurens amit próbáltam (Caberg, Schubert, Nolan-t próbáltam, ami most beugrik)

Autópályán sem rángatja a szél.
Az összeszerelés minősége és a felhasznált anyagok ebben az árkategóriában példásnak mondhatóak.

A plexit könnyű leszerelni, valamint a szigetelése megfelelő, a sisak nem zajos túlzottan. A levegő inkább az áll mellett érkezik az én fejformámmal legalábbis.

A szíj és a csat tökéletesen jól tart, egy kézzel is kioldható könnyedén. a szíj párnázása megfelelő, nem vág akkor sem ha rendkívül szorosra húzom.

Saját napszemüveggel hordom, ami elfér a sisakban.

Interphone F3/F4 "beszélőt" építettem bele, ezt tökéletesen el lehet benne helyezni, a füleknek van annyi bemélyedés, hogy nem is érezni a hangszórókat. A mikrofonnak kissé szűkös a hely a sisak elejénél, de azért elfért az is.

Strapabírásra azért 8, mert a matt fekete anyag eléggé kényes, ha odakoccantod valamihez, máris látni a helyét. Gyanítom hogy a fényesre lakkozott felület kevésbé érzékeny az ilyesmire. (kár hogy nekem a matt sokkal jobban tetszik. C' est la vie)

Egy szezon után azt mondom: bevált. Ár/érték arányban jó vételnek tartom most is.

Problémák
A szellőzőket nem könnyű kesztyűben állítgatni.

A plexi borzalmasan párásodik gyári állapotában. Egy kisebb esőben gyakorlatilag 50km/h alatt lezárt plexi mellett nem lehet kilátni (15-16 fokos kinti hőmérséklet mellett).

Nincs beépített napszemüvege. (engem nem zavar, én nem szeretem a beépített napszemüveg intézményét, de sokak számára hátrány lehet, hogy nincs benne)

A beküldő 4 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: Revo

Beküldve: 2010. szeptember 8.