Arai Quantum F 9,8 / 10

Arai / Arai Quantum F
Arai Quantum F
ekkor vette: 2002
eddig használta: 2007
minőség: 10/10
kényelem: 9/10
strapabírás: 10/10
összességében erre értékete: 10/10
megérte-e a vételt: igen

Noriyuki Haga replica

A sisak maga a tökély. A következő sisakom is Arai lesz. Nagyon kényelmes, nem zúg, nincs szélzaj, a kilátást nem akadályozza semmi, jól beállítható a szellőzése, pályán használva zárható a plexi. A kidolgozása és a fényezés minősége is hibátlan.
Az aprócska negatívumokat a problémák rovatban írom.

Külön említeném, hogy ennek a sisaknak köszönhetem, hogy élek és most írhatok ide. Egy barátommal üldöztük egymást hegyi szerpentinen, amikor elment a motor eleje egy féktávon és iszonyat tempónál a motor a szalagkorlátba csapódott, én meg a szalagkorlát alatt és a tartóoszlopok között átcsúszva lezúgtam a szakadékba, de azért a korlátot megfejeltem közben. Arra tértem magamhoz, hogy épp landol a mentőhelikopter...
A plexi eltört, de a sisak héjszerkezetének nem lett baja. Megnézettem Arai képviseletnél, és azt mondták, használhatom tovább ha veszek rá új plexit.

Problémák
pályán a motoron tornászva néha kicsit lenyomódik a sisak és az orrom alját bökdösi az a gumilap, ami elöl középen van és kicsit benyúlik. Talán a fejem formájával van a baj... :D
Amit még megfigyeltem: a sisak tarkórésze talán kicsit alacsonyan van, ezért pl. hideg időben jó vastagon öltözködve emiatt a tarkórész felütközhet a ruházaton és nem tudunk teljesen ráfeküdni a tankra. De ez csak utcán fordult elő velem, vastagon beöltözve a ruha alá. (Lehet hogy nem Michelin babaként kéne motorozni?)

A beküldő 8 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: Ricco

Beküldve: 2007. február 20.