Cafe Racer CR01 8,3 / 10

Cafe Racer / Cafe Racer CR01
Cafe Racer CR01
ekkor vette: 2005
eddig használta: 2012
minőség: 7/10
kényelem: 8/10
strapabírás: 10/10
összességében erre értékete: 8/10
megérte-e a vételt: igen

Ezt a kabátot azért vettük mert épp akciós volt az egyik motoros boltban. Akkor nem is szenteltem neki különösebb figyelmet.
Amúgy egy jó minőségű, de gyenge kidolgozású kabát. Pl a gyári protektor zsebekben kb 3-4cm mozognak a könyék és váll protektorok minden irányban, ami eléggé bosszantó és nem túl biztonságos. A hátprotektorral nincs ilyen gond.
Kivehető termo béléssel lehetett kapni, ami tényleg remek szolgálatot tesz rossz időben, a hátánál fel kell cipzárazni, de az ujjai végén csak 2-2 gomb tartja amik egy szezon után mind kiszakadtak. Ezt piti tétel volt megjavítani.
Az ujjai tövében, közel a hónaljhoz cipzárak vannak amivel kellemessé lehet tenni a nyári motorozást, meglepően jól szellőzik emiatt, igaz ugyan, hogy esőnél itt ázik be először. A termo bélésen is van a cipzár alatt egy rés, így ha benne hagytad de jobb idő van mint amire számítottál akkor sem fogsz (annyira) megsülni.
Maga a bőr viszont elképesztően tartós. 4 éve használom és egyszerűen semmi baja sincs. A legnagyobb hibája, hogy ott ahol a kesztyű csuklóvédő része folyton dörzsöli a bőrt ott a varrás mentén enyhén megkopott. De ez kb akkora felület mint egy signetta toll kupakja. Egyetlen varrása sem foszlott meg, az összes cipzárja hibátlanul működik, nagyon erős a bőr, kis sebességnél csúsztam vele és még csak össze sem karistolta az aszfalt, szóval az anyagminőségre nincs panasz.
A hátán és elől is van fényvisszaverő csík, nappali fénynél azt hittem, hogy áhh nem is csinál ez semmit! Aztán egyszer oda kellett adnom egy ismerősömnek a kabátot mi pedig követtük őt kocsival és meglepően jól veri vissza a fényt.
2,5 év használat után tudtam meg, hogy igazából női kabát (mi a fene), nem is sejtettem róla, soha senki nem buzizott le miatta vagy ilyesmi, nem tudom, hogy mi ebben a nőies szabású, a mellkasa is tök egyenes, úgyhogy nem tudom ezt a dolgot hová tenni :D
Mindenesetre nálam kiválóan szolgált és fog is, mivel az elején felsorolt apróságokon kívül nem tudok semmit felhozni ellene. Az pedig, hogy még 5 év után is újszerű állapotban van, szerintem nagyon meggyőző, igaz én havonta-2havonta ápolom le bőrápoló méhviasszal.

Problémák
A váll és könyék protektorok lötyögnek a helyükön, de ezt egy ügyes varrónő nem sok pénzért orvosolni tudja.
A termobélést tartó gombok az ujjaiban könnyen elszakadtak, ezt sem volt komoly összeg megcsináltatni.

A beküldő 8 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: rendsz3r

Beküldve: 2012. január 13.