Derbi Senda X-Treme 8 / 10

Derbi / Derbi Senda X-Treme
gyártási év: 2005
lökettérfogat: 49 köbcenti
ekkor vette: 2005
eddig használta: 2005
üzemóra az elején: 5000
vezetett üzemóra: 6500
fogyasztás: 3 liter / óra
teljesítmény: 6/10
megbízhatóság: 10/10
szervízháttér, alkatrészellátás: 8/10
kényelem: 8/10
összességében erre értékete: 8/10
megérte-e a vételt: igen

Előtte volt egy suzuki ts cross motorom, de azzal csak a baj volt, ezért határoztam el, hogy veszek egy megbízható motort. Nagy jogsim ellenére az anyagiak miatt mindenképp 50-est akartam venni, mert nem akartam fizetni az átírástól kezdve mindenért, amit eladás után úgyis elbuknék, ezért eset a választásom erre a típusra. Ez egy elég jó értéktartó motor, ha vigyázol rá.

A kategóriájában szerintem az egyik legjobb, és legmegbízhatóbb. Végsebessége 80 km/óra, ami egy 50-es géptől elég jó. Fenntartási költsége az alacsony fogyasztás, és a megbízhatóság miatt elég gazdaságos. Hosszútávon kicsit kényelmetlen, de ez inkább csak 100 km után jön ki. Ami tetszik benne, hogy magasan ülsz, és úgy néz ki mintha egy igazi cross motorod lenne :). Az átlag ember csak a rendszám hiánya miatt tudja megállapítani, hogy ez csak egy kis 50-es. A nyomatéka lehetne kicsit nagyobb, ez inkább csak a nagyobb emelkedőkön jön ki.

Összességében, ha unod a dugókban való álldogálást, és nincs motorra jogsid vagy, csak bele akarsz kóstolni a motorozás ízébe, akkor ez egy nagyon jó választás egy kis robogóval szemben. Hangja is van, magasan ülsz, tudod tartani a forgalom ritmusát, könnyen elférsz az autók között, és még a csajok is megnéznek :).

Erre használta
Hobby motorként, hétvégi motorozásra, vidéki nyaralónkba való leruccanáshoz.

Javítanivalók
Semmi, csak az ajánlott szervizelések. Cseréltem rajta gyertyát, és váltóolajat.

Itt szervizelte
Otthon.

A beküldő 6 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: Almondpea

Beküldve: 2011. október 27.