Derbi Senda 7,6 / 10

Derbi / Derbi Senda
gyártási év: 2003
lökettérfogat: 49 köbcenti
ekkor vette: 2008
eddig használta: 2011
km óra állása az elején: 18500
vezetett km: 5000
fogyasztás: 3 liter / 100 km
teljesítmény: 9/10
megbízhatóság: 9/10
szervízháttér, alkatrészellátás: 6/10
kényelem: 5/10
összességében erre értékete: 9/10
megérte-e a vételt: igen

Nagyon megbízható és jó konstrukciójú motor, mind a váz mind a blokk tekintetében. Magas, nagytestű, könnyen belátható róla a forgalom és tekintélyt parancsol, mivel sokszor 125-nek nézik, sajnos sokszor a rendőrök is. Könnyen kezelhető, fürge kis jószág. Hosszabb távon az ülés kissé kényelmetlen. Könnyen használható mind városban szaladgálásra, mind pedig hosszabb túrákra. Endurózásra nem használtam, arról nem tudok írni. A blokk elég kompakt, erős, az enyémben van egy kis módosítás, HEBO membrán+egy Technigas E-nox kipu, ami a magas fordulatokon eléggé megdobja a gépet.:).
A váz, a telók, a fékek számomra megfelelőek.
A motorom 8 éves, a vázon, az alsó részen megjelentek rozsdafoltok, pár küllőt is kellett már cserélnem, valamint vízpumpa szimeringet. Egy hibás gyertya beledurrant a hengerembe, de nem tett kárt a henger falában (nicasil), új dugó és azóta is minden ok vele. Ennyi.
Alapjában megbízható, erős motor, ajánlani tudom. Amennyiben nincs szétnyelezve hosszú ideig megbízható társ. Általában 50-60 km/h- val használom, a vége 90-100 körül van. Alkatrész van hozzá, bár a gyári szimeringek, kisebb alkatrészek horror áron szerezhetők be, vagy egyáltalán nem.

Erre használta
Munkába járás, kisebb túrák.

Javítanivalók
Küllő, vízpumpa, új dugattyú (nem a motor hibája), rozsdafoltok, főfékhenger gomba.

Itt szervizelte
Édesapámmal, tesómmal otthon (köszi).

A beküldő 3 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: mezga

Beküldve: 2011. január 11.