HJC CS-R1 9,3 / 10

HJC / HJC CS-R1
HJC CS-R1
ekkor vette: 2009
eddig használta: 2011
minőség: 8/10
kényelem: 10/10
strapabírás: 10/10
összességében erre értékete: 9/10
megérte-e a vételt: igen

Üdv!

Egy jó, mutatós, de leginkább csendes sisakot szerettem volna. Nagyon kényelmes bukó. Nem párásodik semmilyen időben. A zárszerkezet jó konstrukció. A párnák nehezen koszolódnak, és mosás után is olyan a formájuk, mint előtte. Alul bogárhálós, ami egy nagyon hasznos dolog. Kapható hozzá orrvédő is, de nekem ez nem tetszett, mert eléggé szűkítette a látóteret. Nagyon könnyű ( szerintem ) a CS-R1, gyorsan tudom benne mozgatni a fejem, és egy átmotorozott nap után sem fáj a nyakam.

A jó, mutatós sisak kategória megvan, de a csendes sajnos elmarad.

Egy NS-1-en használtam kb. 12.000 km-t, szóval nagy sebességeknél nem tudom, hogy viselkedik. 35-40 km/h-nál jelentkezik az a jellegzetes süvítő-sikító hang halkan. Ahogy nő a sebesség, nő a hangereje. 80-90-nél már eléggé zavaró. Följebb nem tudom, mi lehet, de nyárra azt is megtudom. Próbáltam már 4 másik, másfajta motorral, és azokon is csinálja. Lehajtott plexivel viszont nagyon príma, halk.
A plexi viszont ahogy egy pici esőt kap, iszonyatosan tükröződik, és ráadásul a legolcsóbb gyári plexi 10 rongy... Az sok.

Problémák
A plexi nehezen jár fel-le, de ez csak a nem-gondozás miatt van. A pánt folyamatosan elállítódik.

A beküldő 5 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: 50bá

Beküldve: 2011. január 16.