HJC HQ-1 9 / 10

HJC / HJC HQ-1
HJC HQ-1
ekkor vette: 2006
eddig használta: 2007
minőség: 9/10
kényelem: 10/10
strapabírás: 8/10
összességében erre értékete: 9/10
megérte-e a vételt: igen

2006 év elején jutottam hozzá a sisakhoz, gyönyörűszép, festetlen "szolíd karbon". Szerintem a legszebb sisak a hasonló jellegűek között, és az ára is jobb, mint a hasonló színvonalú, nagynevű márkák csúcsmodelljeié (festés nélküli: 92ezer ft, festett: 100ezer)

Plexi: hihetetlenül gyorsan le lehet kapni a sisakról, nem túlzok, ha azt mondom, 2 mp. Visszarakni kisebb kézügyességgel 10 mp. A plexi karcálló, és vizcseppeltávolítós, nem utolsó sorban páramentes. Nagyon nagy kár, hogy a plexi csak kivülről karcálló, mert én fél év alatt összekarcoltam a belsőrészét. Kivülről viszont makulátlan, pedig gurult már betonon is (elfújta a szél). A cseppeltávolító rendszer működik, kb 110-120 kmh-tól gyönyörűen eltűnnek az esőcseppek róla (ezt egész sokszor teszteltem). A plexi jól zár, nem ázik be, és nem fúj be a szél se. Párásodást (nagyon hideg időben, nagyon meleg szuszogással) állóhelyzetben max. egy 20 forintos érme méretűt tapasztaltam, ami 5 mp alatt el is tűnik, indulásnál pedig azonnal.

Szellőzők: a krómozott szellőzők nálam csak fél évig bírták a strapát, azóta itt ott megsérült a krómozás, és lejött foltokban. Ennek talán a sok feszegetés volt az oka (a szellőzők csúsztatós modszerrel nyithatók zárhatók) - a bogarakat nemnagyon takarítottam le róla, és egy idő után nehezen mozgott, de én márcsak azértis mozgattam, és sikeresen le is romboltam a krómozást... :(

Bélés: teljes egészében kivehető, könnyen mosható. Szerintem nagyon kényelmes a sisak, nem izzad bele a fejem. Ha minden szellőző nyitva van, nem lehet érezni orkánt a sisak belsejében, egyszerűen csak kellemes viselni melegben is a sisakot.

Súly: ez a legjobb része a sisaknak. 1250gr +- 50, hát tényleg pillekönnyű, rengeteget számít. 280-nál nem a súlyával kellett küzdeni...

Dupla D gyűrű - ezután nem is vágyok a gyorskapcsolós megoldásra, ez a megoldás sokkal jobban tetszik

A sisak aránylag csendes (ez a harmadik sisakom, azokhoz képest sokkal csendesebb), áramvonalas, de ritkán befuj alulról a szél, ezért én jobban szeretem a "szélfogó"-val használni

Extrák: a sisakhoz jár orrmaszk (?), hordtáska, ami egy kisebb utazótáskának is megteszi, és szélfogó (kis háló a sisak állrészéhez)

SZERINTEM: aki igényes, de nem akar közel 200ezret költeni egy szupermárkás szuperkirálykategóriás, rossireplika sisakra, annak jó választás. KÖNNYÛ, 100ezer forintba belefér, 3rétegű karbon - így garantált a védelem, a plexi könnyen lekapható, könnyen takaritható, cseppmentes, páramentes. Mindent tud a sisak, amit tudnia kell ennyi pénzért, látványos, és nagyon kényelmes.

Problémák
- kibojhosodik a "szélfogó", ha véletlen egy tépőzár beleakad (nálam ez rendszerint megtörténik, vagy a kesztyűmé, vagy a bőrkabáté beleakad, igy eléggé furcsán néz ki ez a lyukacsos anyag)
- krómozás lekopik a szellőzőkről, ha nem takarítod, és úgy feszegeted

A beküldő 4 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: andyka

Beküldve: 2007. április 2.