IXS HX253 4,5 / 10

IXS / IXS HX253
IXS HX253
ekkor vette: 2007
eddig használta: 2009
minőség: 6/10
kényelem: 5/10
strapabírás: 3/10
összességében erre értékete: 4/10
megérte-e a vételt: nem

Első zárt bukómat készültem venni 2007 nyarán. Főként az ára miatt esett rá a választás (valahogy 40 ezer alatt volt). Az első évben nagyon meg voltam vele elégedve, szép színkombináció, jó minőségű fényezés, a belső és külső anyagok egyaránt kiválóaknak tűntek.

A következő évben arra lettem figyelmes, mintha kicsit tágabb lenne a belseje, s hangosabb lett a szélzaj. Azonban használatának harmadik évében, kimondottan huzatos sisakká vált, s egy méretet bővült a belső része. Mindig is hiányoltam hogy nincs az állnál kis szélterelő mint a jobb bukókon, de ez nem magyarázza hogy miért kaptam minden úton bogarat a szemembe. Ahogy már jött a szezon végén a lehülés a huzat a sisak belsejében szinte elviselhetetlenné vált, s inkább egy másik sisakban motorozgattam.

A fényezésről pedig annyit, hogy sosem ejtettem le a bukót, mégis néhány helyen látható karcolás rajta, a hátsó részen pedig le is van pattogva ahogy lefejeltek néha az utasok. Ja és a plexi felfogatása hiába egyszerű, az apró körmök amiken kapaszkodik két év után csak úgy maguktól letörtek s vehettem új plexit.

Összességében úgy gondolom az árának megfelelt, s ahogy a legtöbb sisakot ajánlják, két évre ez is megfelelő volt, azonban utána az anyagok rohamosan vesztették el strapabírásukat.

Problémák
szélzaj, huzat, anyagfelhasználás

A beküldő 8 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: RSVRocky

Beküldve: 2009. december 21.