Michelin Pilot Road 7,3 / 10

Michelin / Michelin Pilot Road
Michelin Pilot Road
ekkor vette: 2008
ennyi km-t tett bele: 9100
starpabírás: 10/10
tapadás: 5/10
összességében erre értékete: 7/10
megérte-e a vételt: igen

Pilot Road 2

Sokan meglepődtek döntésemen, amikor megvettem hátsó guminak Aprilia RSV millémhez. Tudtam hogy ez nem sportos gumi, de felbosszantott a sportgumik 3000km-es élettartama, és biztam a Michelin 2 komponensű (2CT) technológiájában. Továbbá interneten láttam hogy egy Tuonós nagyon jó véleményt irt róla.

A gumi lassan illeszkedett be, és én is nehezen kezeltem eleinte. Hirtelen gázadásokkor mintha üresbe ugrott volna a motor úgy felszökött a fordulat ahogyan megcsúszott. Azonban ahogy lekopott a legfelső réteg kezelhetőbb lett és én is hozzászoktam. Tökéletes választás lehet annak, aki hosszú túrákra jár, de azért néha oda is csap neki, azonban tudatában van ilyenkor hogy nem sportgumin van. Egyszer például ledöntöttem a minta leges-legszéléig, ott pedig úgy megrángatott hogy majd eldobott.

Szóval nem túl sportos, de ha ennek tudatában mész akkor motorozható nagyobb tempóval is. A széle tényleg puhább és sokkal stabilabb mint a közepe. Összességében azért elégedett vagyok hisz egy ilyen gépnél 9000km a hátsó keréken nagyon jó, azonban eszembe sem jutott újra ilyet venni, de ha ismét sok sportgumi fog elfogyni, lehethogy rákényszerülök.

Problémák
kemény, instabil féktávon

A beküldő 8 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: RSVRocky

Beküldve: 2009. június 5.