Michelin Pilot Road 8,7 / 10

Michelin / Michelin Pilot Road
Michelin Pilot Road
ekkor vette: 2009
ennyi km-t tett bele: 4000
starpabírás: 9/10
tapadás: 8/10
összességében erre értékete: 9/10
megérte-e a vételt: igen

Az idén nyáron vettem, mivel a Fazer-en még gyári gumi volt és nagyon csúszkált kanyarban a hátulja. Már ahogy először kipróbáltam, amikor rátettük, éreztem a nagy különbséget. Nagyon, nagyon jól tapad, viszonylag gyorsan bemelegszik és esőben is (egy motoros újság a legjobb guminak titulálta vizes úton való tapadásáért) jól tapad.
Viszont van egy hátulütője, amit többen észrevettek már. Elég sokszor okozott váratlan meglepetést, sokszor kiszámíthatatlan. Magabiztosan érkezek egy kanyarba, úgy mint máskor, erre érezhetően elkezd csúszni a motor hátúlja. Mintha megváltozna egy pillanat alatt a tulajdonsága. Mintha megválogatná, hogy melyik útat szereti, melyiket pedig nem. Pl. elég sokat járok szerbiába és amikor a kanyarban rámegyek a felezővonalra, egy kanyarban egy zebra van, vagy lámpánál indulok és átmegyek a zebrán, a legkisebb sebességgel, vagy a legkisebb gázadásnál is megcsúszik és megíjeszt. Ezt még a régi gumi sem csinálta. Mármint annál tudtam mire számíthatok, ennél meg azt hiszem hogy nagyon jól tapad, erre...
Mégeszer megjegyzem, ezt csak Szerbiában csinálta a zebrákon és felezővonalakon. Valószínű a festék összetétele miatt. De a haver Dunlop D207-e nem csinálta ezt, ez az érdekes.
Ezeket leszámítva nagyon jó gumi, és mivel két komponensű, álítólag sokáig bírja. Csak ajánlani tudom.

Problémák
Nem volt.

A beküldő 1 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: Jaksa

Beküldve: 2009. december 28.