MZ ETZ 125 7,4 / 10

MZ / MZ ETZ 125
gyártási év: 1987
lökettérfogat: 125 köbcenti
ekkor vette: 2006
eddig használta: 2010
km óra állása az elején: 27000
vezetett km: 30000
fogyasztás: 5 liter / 100 km
teljesítmény: 5/10
megbízhatóság: 8/10
szervízháttér, alkatrészellátás: 10/10
kényelem: 7/10
összességében erre értékete: 7/10
megérte-e a vételt: igen

Sziasztok!
2006 telén vásároltam az mz-met 40ezer ft-ért. Az ár kb mindent elmond. A motor össze volt törve, belementek háturol és amikor megvettük be se indult. Később kiderült mikor csináltuk, hogy csak a kondenzátort kell kicserélni, kb 130 ft-os alkatrész. Ezt követően elvittük a motort faterom haverjához aki motorszerelő. Elég sok mindent ki kellett cserélni: főtengely csapágy, pár fogaskerék ami meghajtja a láncot, kuplung lánc, uj kipufogo mert össze volt törve teljesen, uj sárvédő,(az is kapott rendesen) egy hátsó gumi,új gyertya és új gyűrűk. Pár alkatrészhet hozzá jutottam könnyen,mert ismerősöm etz-vel street fighterezik és ő leszedett mindent ami nem kellett a motorra. Ezt követően a motor teljesen megbizhatóan müködött. Következő év tavaszán meg lett furva a henger. A szerelőnél kiderült, hogy ez az utolsó réteg amit lehet rajta furni, mert nagyobb dugót már nem lehet kapni hozzá. A henger eléggé karcos volt amikor elvittem, szoval ráfért a felujitás. Ezek után tökéletesen müködött a motor. Mig a hátsó lámpát nem kezedtem el bügykölni. Sajnos az egyik vezeték rácsuszott a másikra ami zárlatott okozott és a motor folyton lőtte el a biztositékokat. 2hét kellett mig rájöttem a hülyeségemre.
Összeségében megbizható,jó motor,csak folyamatosan karban kell tartani. Sajnos a gyujtását 1000 km-ekenként állitani kell.
Az alkatészekről annyit, hogy szinte mindenhez hozzá tud jutni az ember a motoro boltba várakozás nélkül. Sajnos egyre rosszabb után gyártott alkatészek vannak. Pl: volt olyan,hogy tanksapkába kellett volna tömités, 200 ft-ért árulták a boltban és amikor beleraktam jobban folyt a tankból a benzin mint a rossz tömitéssel. Mérgemben vágtam ki egy bicikli gumiból gumit méretre,ami tökeletesen müködött.
A motortól februárban váltam meg.

Erre használta
utcai motorozás,eljutni A-ból B-be

Javítanivalók
henger-dugatyú,kuplung,fékek,légszürő,tőmitések,lánc,gumi

Itt szervizelte
Apám motorszerelő haverjánál

A beküldő 6 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: Hunor90

Beküldve: 2010. május 3.