NZI Spyder III 9,8 / 10

NZI / NZI Spyder III
NZI Spyder III
ekkor vette: 2010
eddig használta: 2010
minőség: 10/10
kényelem: 10/10
strapabírás: 10/10
összességében erre értékete: 9/10
megérte-e a vételt: igen

Kezdjük a pozitívumokkal:
Annak ellenére hogy versenysisak, nagyon csendes, 150nél kellemes duruzsolást lehet hallani, nem sípol zárt és nyitott szellőzőkkel sem.
Az én 59-es fejemre S-est vettem és nagyon jól fogja az arcom, homlokom anélkül, hogy akárhol nyomna (gondolom ez fejforma függő is).
Belebújni jó érzés és a bélés minősége is kiváló. Dupla D gyűrűs csatját nagyon jól méretre lehet állítani, pillanatok alatt becsatolható. Az egyik dolog ami nagyon megfogott a sisakban, az a gombnyomás-szerűen nyitható/zárható szellőzők.
Nagy felületüknek hála, könnyen használhatóak kesztyűben is.
Az internetes képeken nem tetszett a sisak fényezése, de élőben hatalmas jól mutatott.

Jöjjenek a negatívumok:
Nem sok van, de lehet, hogy hosszútávon idegesítőek lehetnek:
A tényleg páramentes plexit az ún. "quick release system" ellenére nehéz cserélni. Hosszas próbálkozás után a youtube-ról sikerült ellesni a technikáját.
Az arcpárnák nem patenttal vannak rögzítve a belsejéhez mint a többi márkánál, hanem bele vannak ékelve a bukóba. Nem attól kell félni, hogy kiesne, mert nem tud elmozdulni, de meg van annak is a módja, hogy hogy tudod kiszedni. Rá kell jönni, vagy vásárlás előtt megkérni az eladót, hogy mutogassa el a teljes belső rész ki- és visszatételét, mert ha feszegeted félő, hogy eltörik a nikecel.
Formavilága annyira nem nyerte el a tetszésem, valamint kicsit sokallom a hozzá kapható tartozékok árát(plexi, bluetooth).

Összefoglalva annyit mondhatok, hogy tényleg nagyon minőségi cucc és mérföldeket ver hasonló árfekvésű társaira(pl HJC).

Problémák
A már említetteken kívül semmi.

A beküldő 2010 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: kawasake7

Beküldve: 2010. június 30.