Sachs Hercules Prima 5 5,2 / 10

Sachs / Sachs Hercules Prima 5
gyártási év: 1985
lökettérfogat: 49 köbcenti
ekkor vette: 2010
eddig használta: 2012
km óra állása az elején: 7128
vezetett km: 8675
fogyasztás: 2 liter / 100 km
teljesítmény: 5/10
megbízhatóság: 9/10
szervízháttér, alkatrészellátás: 1/10
kényelem: 3/10
összességében erre értékete: 8/10
megérte-e a vételt: igen

A motor 2010 nyarán került hozzám. Pontos típusa: Sachs Hercules Prima 5.

Amikor előkerült a pincéből, három év állás után második rúgásra indult. Egy alapos takarítás után hibátlanul működött (és még ma is működik). A motor alapvetően megbízható konstrukció, de amíg meg nem találtam a megfeleő gyertyát bele addig minden 50 kilóméteren gyertyát kellett cserélni. Erre rájátszott a rossz minőségű olaj is. Most már csak Repsol Scooter 2T olajjal etetem.

A kétsebességes marokváltó az elején megszokást igényelt. Tapasztalataim szerint ugyan a motor végsebessége 40 km/h, de elég meredek emelkedőn fölfele sem kell visszaváltanom, sőt egész jól tartja a 35 km/h-t.

Sík úton viszont akármennyire is megpakolom (még cementet is vittem vele), tartja a 40 km/h-t.

Összességében nagyon szeretem a motort, megbízható, de alkatrész találni hozzá Magyarországon lehetetlen, így marad az ebay.

A motor lassú felújítás alatt van. Az alkatrészek lassan de biztosan érkeznek. A végső cél 2-3 éven belül a teljes restaurálás.

Erre használta
Falun bellül mászkálni, horgászni, és árut szállítani. A nyáron megtettem vele a Dunakeszi-Erdőkertes-Dunakeszi távot hiba nélkül.

Javítanivalók
Amikor hozzám került átesett egy gumicserén és egy alapos takarításon. A kipufogó dob lyukas volt, így az is cserélve lett. Az elhasznált, kopott alkatrészek cseréje folyamatos, de nem elromlás, hanem restaurálás miatt.

Itt szervizelte
Magam tartom karban. A szükséges olajcserét és ápolást is én csinálom.

A beküldő 3 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: atindex

Beküldve: 2012. február 5.