Schuberth Concept 9,8 / 10

Schuberth / Schuberth Concept
Schuberth Concept
ekkor vette: 2006
eddig használta: 2008
minőség: 10/10
kényelem: 10/10
strapabírás: 9/10
összességében erre értékete: 10/10
megérte-e a vételt: igen

Meg a C2 megjelenese elott vettem egy kicsivel, de nem itthon, hanem nemet eBay-en, miutan eloben felprobaltam egyet az Euromotornal. Mivel szemuveges vagyok, szempont volt a felnyithato allresz, ugyanakkor a biztonsag szempontjabol a jet jellegu, allresz nelkuli sisakok sosem voltak a kedvenceim.

A Schuberth nem veletlenul buszke a zajszintre a sisakon belul - meg 130-140-es turatemponal is teljesen elviselheto, ide nem kell fuldugo egy hosszabb turara sem. Az arcparnak egy kicsit johetnenek elobbre, bar ezt egy felnyithato sisaknal nem olyan konnyu megoldani. A szellozese kiraly, fuj a plexire, van egy nyithato szellozo a szajnal, varosi szellozo fokozatba par mm-rel elore csusztathato a plexi mindket oldala kulon-kulon, es a fejteton is van egy meglepoen hatasos szellozo.

Egyszeruen, szerszam nelkul masodpercek alatt leszedheto a plexi, ami mondjuk az alapos tisztitashoz tud jol jonni. Belul a plexin paramantesito reteg van, ami ugyan nem nyujt 100%-os vedelmet a parasodas ellen, de az atlag plexinel sokkal jobb. Egy kis folyadekkal megtamogatva, pirosnal szelloztetve gyakorlatilag minden parasodas elkerulheto.

A tartossagara azert adtam 9-est, mert viszonylag konnyen megkarcolodik, es a feher sisakon a csuf, konnyel elkoszolodo, nehezen tisztathato karcok nem neznek ki tul jol. De ez legyen a legnagyobb hibaja...

Gyorszaras csattja van, nem dupla D-gyurus. Nekem ez nagyon bejon, szukseg eseten egy kezzel, kesztyuben is be lehet csatolni, de ezt nem art elotte kicsit gyakorolni. Oldas egyetlen gombnyomasra. Nyaknal nagyritkan elofordul, hogy dorzsol egy kicsit, de ez inkabb az 1-2 napos borosta miatt van, nem a sisak bune. Szoval egyszeruen nem tudok rola rosszat mondani, hacsak azt nem, hogy 240 Euroba' volt anno, ami meg mindig egy eros tizessel kevesebb volt az itthoni, 80 ezer koruli aranal.

AndyA

Problémák
A feher sisak kenyes a karcokra, azok konnyen elpiszkolodnak es csunya. Mast nem tudok rafogni...

A beküldő 3 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: AndyA

Beküldve: 2008. szeptember 29.