Shox Steel 8,5 / 10

Shox / Shox Steel
Shox Steel
ekkor vette: 2007
eddig használta: 2009
minőség: 9/10
kényelem: 8/10
strapabírás: 8/10
összességében erre értékete: 9/10
megérte-e a vételt: igen

Hasonló ez a kesztyű mint a Shox Knight kesztyűje. Akciós volt, így vettem egyet, de nem bántam meg egyáltalán!
Nagyon jó kesztyű, de szerintem már nem lehet kapni. Nagyon kényelmes, és jó biztonságérzetet ad. Könnyű benne kezelni a kezelőszerveket. A használat során kicsit begyűrődött néhány helyen a kormány markolászásától, de semmi jelentősége sincs. Vigyáztam rá, így nagyon jó állapotú maradt mindvégig.
A felvétel könnyű, és a levétel is (ha nincs 40fok). Sokkal jobb mint egy vékony textil kesztyű (enduró), sokkal biztonságosabb érzés. Nagyobb tárgyakat (kulcs, benzincsap, szemüveg piszkálás) könnyű vele használni. A hideg szél, a tél, és eső ellen nem nagyon véd, 5 - 10 fok alatt már nem ajánlanám.
Méhviaszos bőrápolóval kenegettem be vagy 2szer, elég is volt neki. Pár helyen a cérna eltünt, de dupla varrás van a legtöbb helyen. A csuklót is protektorok védik (ez is növeli a biztonságérzetet) észrevétlenül.
Finom puha protektorok vannak, amik minőséginek tűnnek. A bütyköknél van valami fémszerű anyag, de inkább műanyag, ez is jól néz ki, kényelmes, és biztonságos. Kellően vastag anyagú a bőr mindenhol.

Aszfaltra bárkinek.

Problémák
A mérete egy picit kicsi volt rám, ami nem zavart volna (mivel tágult egy kicsit), ha az újakon lévő kemény szellőzők kicsit más helyre kerültek, vagy puhább anyagból készítették volna. Csak a mutató újjamat nyomta egy picit mikor teljesen behajlítottam.

A másik, hogy nyáron azért meleg, és kicsit bele izzad a kezed, ezért picit cibálni kellett hogy lejöjjön (de szerintem minden bőr ilyen ha beleizzadsz).

A beküldő 4 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: verpe

Beküldve: 2009. május 13.