Shox Mondial 7,3 / 10

Shox / Shox Mondial
Shox Mondial
ekkor vette: 2007
eddig használta: 2009
minőség: 7/10
kényelem: 8/10
strapabírás: 6/10
összességében erre értékete: 8/10
megérte-e a vételt: igen

2007-ben vettem első nagy motoromat, ehhez vettem ezt a bőrruha-kombót. Elég olcsón (70 e) sikerült megvenni, ezért veolt is bennem némi ellenérzés a minőséggel szemben. Bőrruhához képest egész kényelmes, bár a nyakrész nekem lehetne kicsit bővebb, mivel ott, ha nagyon előrehajolok, kissé szűk. Télen hideg, nyáron meleg. Ezzel nincs mit tenni, aki a hőmérsékletre panaszkodik, cordurát vegyen.
Az egyetlen bajom ezzel a ruhával a gerincprotektornak nevezett kis polifoam-darab volt, de mivel én hérdtam külön gerincvédőt, nagyon nem izgatott. Aki ne hord ilyet, annak mindenképp ajánlom, hogy valami maszívabbra cserélje. Ha pedig nem olyan túramotoros vagy, mint én, akkor minden protektort.
Egy év után eleresztett a slicc mellett a varrás, újabb egy év után a jobb lábamon a cipzár ment tönkre. Ekkor kicsit ekkor megbántam a vételt, mondván, hogy gagyi.
3 hete azonban sajnos sikerült keményen letesztelni, felmostam egy kanyart rendesen a mátrában 60-70-nél. Az eredmény: se egy karc, se egy horzsolás. A ruhán a bal könyék és bal térd lekopott, de a varrás nem engedett el, és a ruha sérüléseit se lehet észrevenni ha kiboxolja az ember :)

Ezek után mit mondok? Nem egy top kengurubőr-kevlárpáncél-GP-csúcs a ruha, de éles helyzetben bizonyított. Ezért veszi meg az ember, ezért azt mondom, hogy minden fillért megért. Mellesleg a legjobb ár-érték arányú ruha.

Problémák
Nadrágon a sliccnél elengedett a varrás.
Lábszáron a cipzár elromlott.

A beküldő 7 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: paleee

Beküldve: 2009. október 4.