Simson S51 7,4 / 10

Simson / Simson S51
gyártási év: 1975
lökettérfogat: 70 köbcenti
ekkor vette: 2007
eddig használta: 2009
km óra állása az elején: 1
vezetett km: 1
fogyasztás: 3 liter / 100 km
teljesítmény: 6/10
megbízhatóság: 8/10
szervízháttér, alkatrészellátás: 10/10
kényelem: 5/10
összességében erre értékete: 8/10
megérte-e a vételt: igen

Hát 2007 nyarán vettem ezt a motort, akkor még tűzpiros 50ccm-is és enduró volt. A festés gyönyörű, akkor még nem tudtam róla sok mindent.
Első nap lendkerék ék törés, utána sorozatos problémák. Tavasszal 70ccm-es lett, 100km után besült, kuplung tengely eltörött, gyújtás szétment, újravezetékeztem jóvolt 1órát utána megint tönkre ment.
Nyáron blokkot cseréltem. elektronikát babráltam. Említettem a festést, szép volt jó volt, elkezdett peregni. Nem volt lealapozva. Nyáron lefestettem alapozással, rendesen, Kawasaki zöldre. Szépen lassan minden helyre állt, szép volt a színe, erős volt a blokk, stb... Indexeket leszedtem róla...Streetfighterkedésre használtam.
Aztán még mit említsek... Ja igen 1hónapja elöl tárcsafékes, és újra 70ccm-es. Sok volt vele a baj, az elején nagyon utáltam, szenvedtem vele, de nyárra minden jó lett benne azóta szeretem, meg folyamatosan karban tartom ne legyen baja. Sokat szenvedtem vele, de végül megérte a vétel. Igaz sokkalom azt az összeget de hát ez van.
(Nincs még kép a tárcsafékről)

Erre használta
Streetfighterkedni, Crossoztam vele, és persze ezt használtam furikázásra hogyha valahova menni kellett..

Javítanivalók
Minden... Lendkerék ék, Lendkerék csere, blokk csere, gyújtás újra vezetékezése, új gyújtó tekercs, kondenzátor és megszakító kalapács folyamatos cseréje, hengert többször cseréltem, meg váltót cseréltem benne, hosszú áttételű, meg mindig leugrott a váltó dob és azt a tengelyt kikell cserélnem. Aztán kuplung tengely is volt benne cserélve mert eltörött, és végül lamellák.

Itt szervizelte
Kizárólag itthon. Alkatrészeket Dankovics motorboltban szereztem be, olcsó de nem nagyon ért hozzá, ellenben van neki mindene. Moto System, ott van szakértelem, sajna kicsit drágább de viszont nincs sok simson cuccuk csak rendelésre hoznak.

A beküldő 7 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: Csuly

Beküldve: 2009. január 18.