Suomy Spec 1R 8,8 / 10

Suomy / Suomy Spec 1R
Suomy Spec 1R
ekkor vette: 2007
eddig használta: 2009
minőség: 8/10
kényelem: 8/10
strapabírás: 10/10
összességében erre értékete: 9/10
megérte-e a vételt: igen

A sisakot 2007 tavaszán vettem 79 900 Hufért a parillában! Suomy Spec 1R Troy Bayliss replica. Kezdem az elején. Ott kezdődik hogy az én fejem 55-56 os ami alapján az S es méret lenne a megfelelő. Namost ebböl a szériábol a boltba S nem votl csak XS (54-55) Mondom jo lesz ez is majd tágul. Aztán egy hét hordás után valami iszony mód nyomta a tarkóm, de ugy h fél órányi motorozás után megfájdult a fejem. Kétségbeesetten hivtam a boltos srácot hogy mi legyen a teendő. Először felajánlotta ha elmegyek a boltba (ami tőlem 120kmre van) Akkor egy órára rárakjuk vmi probababára és majd azon tágul. Na most ezt a verziót valami félelmetesen gyorsan elhesegettem, majd mondta mennyek el megoldjuk. El is mentem rá pár napra szemügyre vette (csak pár alkalommmal volt hordva, hibátlan álapotú volt) majd mondta hogy annyit tud segiteni, hogy (mivel van benne két arc párna, és egy tarkotol homlokig párna) hogy a tarkotol homlokig párnát kicseréli, de semmi mást. Elöször probáltuk egy M es párnát, de az má kotyogott, majd egy S-eset. Ezzel hibátlan lett! Mai napig olyan mintha rámszabták volna, XS pofa S tökfödő párna. Hát ilyen hülye fejem van. Mindegy egy szó száz, nagyon rendesek voltak, igaz a sok utiköltség árán már egy Arait is vehettem volna, de én ezt akartam. Aztán a következő hetekben feljött egy olyan probléma hogy a plexi mintha egy puki füstöt fujtak volna a pofám elé olyan homályos volt mindig. És pár mosás után (én nagyon takaritos vagyok) igy elkezdett lepatogzodni rola valami. Nah kisebb kutakodás után rájöttem, hogy a plexin belül volt egy főlia, iszony vékony rétegbe rásütve a plexire 100% buborék mentesen. Elvielg pártlanitó fólia, de a szellőzés is 100%ig prátlanit szoval felesleges volt.Majd a taktikára is rájöttem, csap forró vizben szépen elkezdtem áztatni, majd egy nem durva csipessze, szépen mint a bőr hámlást le lehetett szedni a plexiről. Tökre élveztem :D Melegen olyan votl az állaga mint a kotongumi, szárazon lehülve meg mint a papirtartó fólia (bugyi). Nem értem minek rakták rá... mindegy leszedtem, azóta hibátlanul látok ki, és természetesen 100% páramentes igy is, meg amugy se használom olyan időben. 2007 óta használom, és fogom is még egy ideig. Sérülést még nem szenvedett hálistennek, vigyázok rá nagyon.

Külső:
Külsőleg minden rendben, a szellőzőböl én hiányoltam a szunyogháló rácsot, mert a kinttől a szádig van egy akkora luk amit ha Murphy törvényének megfelelően belövell egy bogár azt pont lenyeled. De oda beszabtam egy szunyoghálót, beillesztgettem, a hély és a belső szellőzőrács közé és már jo is lett. A szellőzése jol van kialakitva, a párát leszedi, és a számat is szétszáritja ha le van hajtva, tehát ott jol jön a levegő. Ha lebontom a sisakot látszik hogy a szellőzések jol ki vannak alakitva, ám menet közbe semmit nem érzek belölük. A plexi kialakitása jó, néha nagyobbat kell rajta ösztökélni, és abba marad a szelelés (vagy jol be kell álitani) A plekó levétel viszonylag gyors, csak azért csinnyán kell vele bánni, mert szerintem könnyen eltörhet, habár az eddigi 80-100 levételt simán kibirta. A plexi takaró viszahelyezése kicsit macerás, és ezzel is vigyázni kell, mert se elhagyni nem jó, se eltörni mert elég drága egy uj rá anélkül meg iszony hülyén néz ki. Az áramvonalassága hibátlan, igaz én nakedon használom, de ha csak az óra meg a fordszám mögé bujok már megszünik minden rángatás, sportmotoron szerintem tökéletes lenne. Zaj ügyileg én nem vagyok hisztis hangos ez is mint minden másik sisak de teljesen türhető.

Belső: Az eddig eltelt 3 év alatt 2* mostam ki, a belső béléseket, ha finoman bánik vele az ember egyszerüen leszedhető a huzat a szivacsrol, és a sisak belsejéböl is egyszerüen kiszedhető. Nem poros hanem folyékony mososzerbe kicsit áztattam, kézmeleg vizbe majd jol átöblitettem, félszárazik hagytam száradni, majd még nedvesen visszahuztam a szivacsra, hogy lehetőleg száradáskor a saját formáját vegye fel. A 3 éva altt semmit nem tágult , sőt ha pár hétig nem használom, és felveszem ujra olyan mintha uj lenne, és kicsit szorit is, de ugye leeht azért mert iszony az én méretemre siekrült. De szerintem igy jo sisakot venni, nem ugy hogy 2* körbefordul. Szoval belseje nem deformálodott egy cseppet sem. Anniy hogy néha borosták miatt, már kicsit meg van bojtolodva az anyag, de az sem vészes. Nemtom h a szellőzésnek köszönhetően, vagy mert nem vagyok egy görény, nekem sose büdösödik be, pedig nem használok maszkot, de nyáron mint a disznó izzadok 38 fokba. Csat részével is minden rendben amióta fűzős csatot használok istenért nem cserélnék vissza becsatolosra. Hát asziszem mindent leirtam amit tudni kell erről a sisakrol. Aki ezt választja (mert ilyen árkategóriában azért van bő választék, az nem fogja megbánni!) És a parillába viszonylag a kiszolgálás is 5 ös skálán üti a 4est!

Problémák
- egy két apróság házilag valaó testreszabása/módositása
- minimális bolyhosodás

A beküldő 8 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: fhoksz

Beküldve: 2009. június 26.